Följ Procurator

Ytterligare bevis på bra miljöval med KBM

Nyhet   •   Feb 15, 2017 08:43 CET

All utveckling av våra produkter i KBM Professionals sortiment sker med hänsyn till material, människa, tid och framförallt miljö. Därför är det glädjande att ytterligare en KBM-produkt fått miljömärket Svanen.

Sedan tidigare har vi Svanen på flertalet av KBM Professionals kemprodukter och nu har det första av vårt städmaterial också fått det - städduk KBM M-Line.

DET HÄR BETYDER MÄRKET FÖR DIG OCH OSS

- För dig som användare innebär varje miljömärkning inom KBM Professionals sortiment att det finns goda möjligheter till rätt val. Det blir helt enkelt ännu tryggare med fler Svanenmärkningar inom KBM, säger Eva-Marie Nilsson, produktchef städ.

- För vår egen del är Svanen på ytterligare en produkt, inte bara ett bevis på att våra produkter spelar roll för miljön; det är också ett bevis på att vi jobbar på rätt sätt i vårt utvecklingsarbete. Det gör att vi känner oss sporrade att fortsätta med våra interna hårda kvalitets- och miljökrav under arbetets gång.

TUFFA KRAV FÖR ATT FÅ ANVÄNDA MÄRKET

Svanen är en nordisk symbol som syftar till att hjälpa dig som konsument att göra ett så bra val som möjligt för miljöns skull. 

När en produkt får Svanemärket innebär det att den har gått igenom en gedigen process för att uppfylla miljökrav. Såväl tillverkningsprocess, produktens innehåll som produktens effekt på avfallsberget eller möjlighet till återvinning kontrolleras noga.

Med andra ord är det en tuff process att gå igenom, vilket också gör att miljömärkningen spelar en viktig roll inte bara för företaget som tillverkat produkten utan också för användaren.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.