Gå direkt till innehåll
Hållbara val för restaurang, catering och servering

Nyhet -

Hållbara val för restaurang, catering och servering

Engångsartiklar, påsar och säckar är produkter som kan kännas svåra att välja rätt ur miljösynpunkt. Vi vill hjälpa till med att fler gör rätt val för miljöns skull. Därför har vi gjort en sammanställning av bra hållbara val.

Vi vill alla bidra till en hållbar utveckling. För den som har en restaurang, cateringfirma, ett café eller ska servera mat på ett event kan det dock vara svårt att göra rätt val för miljön när det gäller engångsartiklar, take-away-behållare och servetter. Likaså när det kommer till påsar, säckar och bärkassar.

- Där vill vi självklart hjälpa till med att hitta rätt och vi har därför gjort ett urval med tänkbara miljöriktiga produkter i vårt sortiment. De har miljömärken som Svanen, EU Ecolabel och OK Compost och täcker flera behov, säger Jane Frithiof, Category Manager Facility.

Hela produkturvalet finns på vår webb under Miljövänligt för catering och servering. Det finns också samlat i en digitalt bläddringsbar broschyr - Miljöriktiga produkter inom Catering, Påsar och Säckar

Broschyren innehåller även en upplysande del där vi berättar om materialen som produkterna är gjorda av som exempelvis Bagasse (sockerrör) samt vad det egentligen betyder att en produkt är komposterbar.

- Det är inte alla som vet att en komposterbar plastpåse faktiskt måste till en avfallsanläggning för att brytas ned. Den kräver alltså industriell kompostering och kan inte hanteras av naturen självt. Med det sagt är det fortsatt viktigt att välja den här typen av produkter eftersom de minimerar belastningen på miljön på sitt sätt, berättar Jane Frithiof.

Ytterligare information om fler material finns i vår Materialguide. Urvalet av miljöriktiga produkter kommer vi att uppdatera kontinuerligt och planen är att utöka med produkter från ytterligare kategorier i vårt sortiment samt för fler branscher.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.