Gå direkt till innehåll
Procurator Packaging gör det lättare att välja hållbara förpackningslösningar med ny broschyr som går att bläddra i digitalt.
Procurator Packaging gör det lättare att välja hållbara förpackningslösningar med ny broschyr som går att bläddra i digitalt.

Nyhet -

Smarta val med hållbara lösningar från Procurator Packaging

Många förpackningar används endast en gång innan de reduceras till skräp. För att minska mängden skräp som behöver tas omhand förespråkar Procurator Packaging användning av så lite förpackningsmaterial som möjligt, samt val av förpackningslösningar med minsta möjliga miljöpåverkan.

- Vi vill göra det enkelt att göra smarta val genom att lyfta fram förpackningslösningar av hög kvalitet som står för ett klokt användande av naturresurser och som ger ett så litet CO2-avtryck som möjligt, säger Jesper Hall, Managing Director på Procurator Packaging.

För att underlätta för våra kunder har vi på Procurator Packaging sammanställt ett urval av förpackningar som påverkar miljön så lite som möjligt, från utvinning av råmaterial till hantering av det förbrukade förpackningsmaterialet. Vi presenterar detta i en nyligen framtagen broschyr – Med fokus på hållbara förpackningslösningar.

Broschyren innehåller allt från lådor av gräs och återvunnet papper, till packband av återvunna PET-flaskor, e-handelspåsar i papper, samt lastpallar i wellpapp som är 100% återvinningsbara.

Vi vet att det kan vara svårt att avgöra vilka förpackningsmaterial man bör prioritera för att minska miljöpåverkan. För att under­lätta de smarta valen innehåller broschyren också en materialguide.

Broschyren går att bläddra i digitalt eller ladda ned: Med fokus på hållbara förpackningslösningar

Fotnot: Procurator Packaging är en av Nordens ledande grossister inom förpackningslösningar. Vi har ett brett sortiment inom pack- och emballageprodukter och samarbetar med marknadens ledande tillverkare.

Vi har lång erfarenhet av att ta fram skräddarsytt och tryckt emballage. Vi analyserar förpackningsbehovet och föreslår en optimerad, kostnadseffektiv och hållbar lösning anpassad för varje kunds unika behov.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.