Gå direkt till innehåll
Miljöarbetet ger resultat - fler Svanenmärken till KBM Professional

Nyhet -

Miljöarbetet ger resultat - fler Svanenmärken till KBM Professional

Utvecklingen av KBM Professionals sortiment av städ- och hygienprodukter har alltid haft miljö och människa i fokus med sikte på att uppnå krav för vedertagna miljömärken. Nu har ytterligare två produkter fått miljömärket Svanen - KBM Window Clean samt KBM Crystal Soap. 

För att uppfylla kraven för miljömärket Svanen kontrolleras flera delar. Tillverkningsprocess, innehåll samt produktens effekt på avfallsberget eller möjlighet till återvinning (emballage inkluderat) granskas noga av Miljömärkning Sverige som står bakom Svanenmärket.

- Miljömärken är självklara mål att arbeta mot när vi tar fram produkter i sortimentet för KBM Professional. Vi har tydliga och krävande riktlinjer kring detta inom Procurator. Därför är det oerhört glädjande att vi lyckas kvalificera för Svanen kontinuerligt, säger Eva-Marie Nilsson, Category Manager, Facility.

KBM Professionals produktsortiment består av städredskap, städkem, hygienprodukter, skurrondeller och städmaskin samt säckar och påsar. Sedan tidigare har flertalet produkter fått miljömärket Svanen. De två senaste produkterna som fått Svanen - KBM Window Clean och KBM Crystal Soap, finns i flera utföranden och storlekar. Besök Procurators hemsida för mer information om KBM Window Clean samt KBM Crystal Soap.

KBM är utvecklat med människa och miljö i fokus. Vi eftersträvar närproducerade och Svanenmärkta kemikalier och städredskap så långt det går. Du kan därför alltid lita på att när du väljer någon av KBMs städprodukter så väljer du också det bästa ur miljösynpunkt.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.