Gå direkt till innehåll
Så blir du smittfri efter vinterkräksjukan

Blogginlägg -

Så blir du smittfri efter vinterkräksjukan

Många kilar iväg lite för tidigt till jobb och skola efter vinterkräksjukan. Ofta är de inte helt smittfria. Det gör det lättare för vinterkräksjukan att sprida sig vidare och drabba fler. Vill det sig riktigt illa kommer smittan tillbaka till samma person igen. Ruskigt tråkig konsekvens.

Tips för att bli smittfri

1. Stanna hemma minst ett extra dygn

Vinterkräksjukans symtom kan kan pågå i upp till tre dygn. När de väl är över - stanna hemma minst ett dygn. Barn som går i förskola ska stanna hemma två dygn. (Källa: Sjukvårdsupplysningen 1177.)

2. Var alltid noga med din handhygien

3. Använd toalettvett

4. Undvik att laga mat åt andra / använd engångshandskar vid matlagningen

Om du måste laga mat åt andra - var noga med handhygienen. Tänk på att inte röra vid mun/näsa under tiden du lagar mat. 

För att vara på säkra sidan - använd engångshandskar. OBS! Kolla så att engångshandskarna passar för livsmedel och framförallt om de är lämpliga tillsammans med feta livsmedel: välj rätt engångshandskar.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.