Gå direkt till innehåll
Så många jobbar trots att de är sjuka

Blogginlägg -

Så många jobbar trots att de är sjuka

För många går till jobbet trots att de är sjuka. Det visar siffror i en nationell undersökning. Det är dags att göra något åt siffrorna.

Så många som 7 av 10 svenskar går till jobbet trots att de är sjuka i förkylning eller feber. Det gör att risken för smittspridningen ökar. För kollegor och individen själv är detta ingen bra utveckling.* 

TRE STEG FÖR ATT MOTARBETA SMITTAN

1) För att minska risken för smittspridning och att drabbas själv ska du alltid vara noga med din handhygien. Framförallt ska du tvätta dina händer på rätt sätt. Det innebär tvål, vatten och noga handtvätt under minst 20 sekunder. Lär dig mer: Så tvättar du händerna

2) Komplettera gärna med handdesinfektion. Det finns desinfektionsprodukter som avdödar virus så tveka inte att använda det.

3) Blir du ändå sjuk - stanna hemma! 

FAKTA

Sju av tio går till jobbet sjuka, www.dagensmedicin.se, 2017-01-19

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.