Gå direkt till innehåll
KBM Hospital Microduk är ytterst lämplig inom hälso- och sjukvårdsmiljöer.
KBM Hospital Microduk är ytterst lämplig inom hälso- och sjukvårdsmiljöer.

Nyhet -

Rejäl reducering av bakterier och virus med unik microduk!

För att motarbeta förekomst av mikroorganismer som bakterier och virus i vårdmiljöer har bland annat städredskap en betydande roll för hög hygiennivå. Den rollen fyller städduken KBM Hospital Microduk.

Microduken KBM Hospital är testad enligt standarden SS-EN 16615:2015. Det innebär att duken har gått igenom en kvantitativ prövningsmetod för att få användas inom hälso- och sjukvården. 

Resultaten visar att KBM Hospitalduk har en god kapacitet att reducera mikroorganismer. Lätt fuktad reducerar duken >99,99% av mikroorganismerna och våt reducerar den >99,9999%.

Dukens egenskaper kommer från materialvalet och tillverkningen: 

  • Hospitalduken är gjord av ultramicrofiber. Microfiber är exceptionellt bra på att fånga upp bakterier och virus via kapillärkraft (fuktad microduk). Ju tunnare mikrofibern är; så kallad denier (3 denier), desto mer effektiva egenskaper och städresultatet blir ännu bättre.
  • Duken är varpvävd vilket ger den ett våffelliknande mönster. Duken är därför slitstarkare än de flesta andra dukar och kan bearbeta grov smuts samtidigt som den har en extrem kapillärkraft för att suga upp mikroorganismer med.

Förutom materialets egenskaper är storleken på Hospitalduken fördelaktig:

  • Ytan är mindre än en normalstor städduk - en tredjedel så stor. Den täcker din handflata lätt vilket gör att det är enklare att komma ihåg vilken sida som använts senast och du bryter på så vis smittvägarna smidigt under städningens gång. 
  • Ur ergonomisk synvinkel gör storleken att den är lättare att greppa om och städa med jämfört med en normalstor städduk.

KBM Hospital Microduk säljs via Procurators butiker och webbutik samt via Supplies Directs butiker.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.