Gå direkt till innehåll
KBM Hospital Microduk är ytterst lämplig inom hälso- och sjukvårdsmiljöer.
KBM Hospital Microduk är ytterst lämplig inom hälso- och sjukvårdsmiljöer.

Nyhet -

Rejäl reducering av bakterier och virus med unik microduk!

För att motarbeta förekomst av mikroorganismer som bakterier och virus i vårdmiljöer har bland annat städredskap en betydande roll för hög hygiennivå. Den rollen fyller städduken KBM Hospital Microduk.

Microduken KBM Hospital är testad enligt standarden SS-EN 16615:2015. Det innebär att duken har gått igenom en kvantitativ prövningsmetod för att få användas inom hälso- och sjukvården. 

Resultaten visar att KBM Hospitalduk har en god kapacitet att reducera mikroorganismer. Lätt fuktad reducerar duken >99,99% av mikroorganismerna och våt reducerar den >99,9999%.

Dukens egenskaper kommer från materialvalet och tillverkningen: 

  • Hospitalduken är gjord av ultramicrofiber. Microfiber är exceptionellt bra på att fånga upp bakterier och virus via kapillärkraft (fuktad microduk). Ju tunnare mikrofibern är; så kallad denier (3 denier), desto mer effektiva egenskaper och städresultatet blir ännu bättre.
  • Duken är varpvävd vilket ger den ett våffelliknande mönster. Duken är därför slitstarkare än de flesta andra dukar och kan bearbeta grov smuts samtidigt som den har en extrem kapillärkraft för att suga upp mikroorganismer med.

Förutom materialets egenskaper är storleken på Hospitalduken fördelaktig:

  • Ytan är mindre än en normalstor städduk - en tredjedel så stor. Den täcker din handflata lätt vilket gör att det är enklare att komma ihåg vilken sida som använts senast och du bryter på så vis smittvägarna smidigt under städningens gång. 
  • Ur ergonomisk synvinkel gör storleken att den är lättare att greppa om och städa med jämfört med en normalstor städduk.

KBM Hospital Microduk säljs via Procurators butiker och webbutik samt via Supplies Directs butiker.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Relaterat material

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com