Gå direkt till innehåll
Arbetsgivare har mycket att vinna på att höja hygienstandarden.
Arbetsgivare har mycket att vinna på att höja hygienstandarden.

Blogginlägg -

Undersökningar visar - högre krav på arbetsgivare gällande hygienstandard

I takt med att vaccinationsgraden höjs och semestern går mot sitt slut i Sverige återgår en del anställda till sina arbetsplatser. Det betyder att kraven på arbetsgivarna ökar på nytt gällande standarden för hygien och städ. 

Undersökningar genomförda på uppdrag av Essity/Tork visar att anställda under pandemin har ökat sin medvetenhet om hygien och vad det innebär att vistas tillsammans i gemensamma arbetsmiljöer. 

Anställda förväntar sig numera att arbetsgivare ökar insatserna kring hygien och städ:

  • 50% har högre krav på hygienstandarden på sina arbetsplatser.* 
  • 71 % förväntar sig att arbetsgivaren ska utföra extra städrundor för att säkerställa god hygien**.
  • 73% använder pappershanddukar för att undvika att vidröra olika ytor som exempelvis handtag.***

Slutsatsen är tydlig - arbetsgivare har en utmaning framför sig när det är dags för anställda att återgå till arbetsplatserna. Men det betyder också att det finns mycket att vinna - nöjdare anställda via ökad satsning på hygienstandarden.

För att trygga arbetsmiljön bör arbetsgivare därför se till att de egna lokalvårdarna eller städbolaget har rätt förutsättningar: 

  1. Rustade hygienutrymmen med trygga och effektiva tvålprodukter och torkpapperslösningar. 
  2. Förtydligade städrutiner och ökad städfrekvens för att hygienprodukter inte ska ta slut.

Som ett led i att underlätta detta har Essity tagit fram ett välanpassat koncept med Tork hygienprodukter >>

Procurator erbjuder konceptet och kan även bistå med ytterligare kompletteringar som städutrustning och städmaskiner. Kontakta oss gärna via info.se@procurator.com eller på 0200 811 000 så hjälps vi alla åt.

Fakta

*2020 Essity Essentials Initiative Undersökning med fler än 15 000 respondenter i 15 länder i åldrarna 16–85 år.

**Forskningsstudie 2020 av Kantar på uppdrag av Essity.

***Undersökning utförd i april 2020 av United Minds i samarbete med CINT. Undersökningen omfattade sju marknader: Storbritannien, USA, Kina, Tyskland, Frankrike, Spanien och Sverige. Totalt 7 067 personer svarade på undersökningen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.