Gå direkt till innehåll
Torkdukar av mikrofiber är effektiva för att fånga upp virus och bakterier.
Torkdukar av mikrofiber är effektiva för att fånga upp virus och bakterier.

Blogginlägg -

Tre tips för att bryta smittvägar på torkbara ytor

Städning av torkbara ytor är oerhört viktigt för bryta smittvägarna. Tagytor som handtag, touchscreens, bordsytor och dylikt behöver städas av med hög städfrekvens. Vi ger dig tre effektiva tips.

Tre tips för att bryta smittvägarna

1) Ytdesinfektion är bra. Men det är inte alltid det rätta eller det enda. Det kan finnas fortsatt risk för smittspridning om bara ytdesinfektion används. Lär dig vad som behövs: Räcker det att rengöra ytor med enbart ytdesinfektion?

2) Om du ska använda ytdesinfektion - använd en skonsam, miljöanpassad ytdesinfektion som är bekräftat effektiv. En rekommendation är KBM Disinfection by LifeClean som råder på flertalet virus, däribland coronavirus och virus som ger upphov till magsjuka: Bekräftat effektiv mot Covid-19 - KBM Disinfection by LifeClean

3) Vid avtorkning av ytor använder många avtorkningsdukar som tyvärr oftare föser virus och bakterier framför sig. Torkdukar av mikrofiber är en bättre lösning. Mikrofiber fångar nämligen upp bakterier och virus. Vi rekommenderar mikrofiberduk i storleken av en handflata för bästa resultat och ergonomi: Mini gör stor skillnad för hygien, människa och miljö

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.