Gå direkt till innehåll
Så kan du gå långt. Med ett par kängor.

Blogginlägg -

Så kan du gå långt. Med ett par kängor.

Det viktigaste för dina fötter i en riktigt kall miljö och risk för fallande föremål, slag och vassa saker som spik är ett par rejäla skyddskängor. Då tar du dig långt. Men det går att komma längre. 

Vill du känna mindre trötthet och värk i kroppen efter en arbetsdag ska din skyddskänga kunna hjälpa dig med ett antal saker. Bland annat det här:

1) STÖD, HÅLLNING OCH GREPP

Din rygg behöver avlastning och bra hållning. Skyddskängor som sträcker upp över ankeln ger dig stabilitet i både fot och ben vilket är bra för hela kroppen. En halvkänga kan också ge gott stöd om den är bekväm runt ankeln. 

Yttersulor med ett rejält mönster ger dig ett säkert grepp om underlaget med stabila fotsteg. Du behöver även dämpning i sulan mot stötar på fötter och ben som annars sprider sig mot ryggraden. Något som hjälper väl heter FlexStep®. Det är ett stötdämpande material som är mjukt även i kalla förhållanden. Det hittar du i exempelvis Sievi Star Zip XL+ S3 och Sievi Hiker + S3.

2) MINDRE TYNGD

Tåhättor och spiktrampskydd är viktiga beståndsdelar, men materialet de är gjorda av kan väga olika mycket. Beroende på krav i din arbetsmiljö - välj material som är lättast så blir det mindre att bära på.

Det finns till exempel hättor av stål, aluminium eller komposit. Alla tåhättor, oavsett material, testas på samma sätt och ska tåla lika mycket men stål är tyngst. Aluminium och komposit reducerar vikten med upp till 40 respektive 50 procent jämfört med stål. 

3) VÄRME OCH VENTILATION

Fötterna ska hålla en jämn varm känsla utan att kännas fuktiga. Fodermaterial av syntet som till exempel Thinsulate eller ull har egenskaper som gör att de håller värme samtidigt som de kan transportera ut fukt så du inte kyls ned. 

Ytterligare värmeisolerande egenskaper kan du få via innersulor. Det finns sulor med aluminiumskikt som håller kvar värmen längre vilket Sievi Hiker + S3 har.

5) SKYDD MOT VÄTA

Kängorna ska ge god ventilation för fukt att ta sig ut men samtidigt skydda mot väta utifrån. Hur är det möjligt? Här finns det designade material som förslagsvis Monitex i Monitors Tornado. Det är vatten- och vindtätt och har andningsegenskaper för att ge dig alla möjligheter att vara torr.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Procurator förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Presskontakt

Magnus Björnström

Presskontakt VD

Relaterade nyheter