Gå direkt till innehåll
Kallt på jobbet?

Blogginlägg -

Kallt på jobbet?

Om du arbetar mycket i kyliga miljöer tänker du säkert mycket på att klä dig för att skydda kroppen mot kylan. Tänker du även extra på huden? Kylan påverkar huden mer än vi tror.

Att klä sig enligt lager-på-lager principen är aldrig fel för att skydda sig mot kyla, vare sig man jobbar utomhus eller i kall miljö, som inom livsmedelsindustrin. Många tänker dock inte på hur huden hanterar kylan innan de ser reaktionen i huden. 

KYLA GER TORR HUD

Växlingar mellan inomhusklimat, som ofta har torr luftfuktighet, och kyligt väder gör att det yttre lagret i huden inte riktigt kan hålla samma motstånd som i andra klimat. I kyla blir huden lättare torr, kan spricka och det finns även risk för att eksem kan utvecklas. 

SKYDDA MED FROSTSKYDD

För kalla arbetsmiljöer och klimat är det värt att i förebyggande syfte hjälpa huden att bibehålla sin fuktighet. Det kan du till exempel göra med hudskyddskrämer som gjorts specifikt för kalla miljöer. Krämernas innehåll är då avsedda att ge huden en extra boost.

VI PROVAR OCH TIPSAR

En av våra kollegor på marknadsavdelningen, Annette Larsson, har testat en skyddande kräm för kyliga miljöer - Stokoderm Frost:

- Jag testade faktiskt krämen privat eftersom jag skulle åka på skidsemester en vecka. Sedan tidigare vet jag hur torr min hud blir i vintermiljöer och jag fick tips om den här av en kollega hos oss. Jag kan lätt säga att krämen är effektiv. Nu förstår jag att vi varmt rekommenderar den för alla som jobbar i kall miljö.

Ingredienserna i Stokoderm Frost är kända för att stärka hudens naturliga skyddsegenskaper. Den kan användas på hela kroppen, även i ansiktet. Krämen kan smörjas in i låga temperaturer, eftersom den har en anti-fryseffekt som håller den mjuk och inte stel. Dessutom är den fri från konserveringsmedel och väl beprövad. 

Prova den du också: Stokoderm Frost

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.