Gå direkt till innehåll
Fötterna är ju ändå huvudsaken

Blogginlägg -

Fötterna är ju ändå huvudsaken

Om fötterna har det bra, har du det bra. Ändå glömmer många bort dem. Vi vill slå ett slag för dina fötter och ger tips om hur du bär dig åt för att få välmående fötter.

Du har säkert råkat ut för det om du bär skor hela dagarna. Trots suveräna skor som skyddar mot kyla, regn och snö så känns fötterna ändå fuktiga, rentav blöta. Dessutom kanske fötterna känns antingen för kalla eller för varma när du tar av skorna. 

Det kan bero på att du valt strumpor av olämpligt material. Det är lätt att trilla i fällan att ta första bästa strumpa man hittar i någon butik, men det är väl investerat att välja med mer omsorg.

LILLA MATERIALSKOLAN FÖR DITT STRUMPVAL

Många strumpor idag tillverkas av material som har bra funktioner och ger god komfort. Lär dig vilka materialen är, vad de innebär och vad du ska hålla utkik efter:

  • Bomull: naturfiber med god slitstyrka. Ger en mjuk och behaglig känsla mot huden. Transporterar dock inte bort fukt, men funkar bra om det är blandat med andra material som sköter fukttransporten. Se vidare nedan.
  • Ull: naturfiber med hög fuktupptagning som värmer även när det är vått. Hjälper till att hålla en jämn temperatur samt har en smutsavvisande och antibakteriell förmåga som gör att odörer kan minska.
  • Syntetmaterial: har ofta olika goda funktioner.
    • Coolmax, polyester och polyamid är alla syntetmaterial som transporterar fukt ut mot tygets yttre lager. Dessa material är extra bra om du har skor med andningsmembran. 
    • Elastan och lycra är syntetmaterial som gör att strumpan får en bekväm och bra passform. Ju bättre passform, desto mindre risk för skavsår.

Alltså, ska du bära skor hela dagen, välj då strumpor i blandmaterial för en bekvämare dag i skorna. 

MER OM STRUMPOR

Ta gärna reda på mer: strumpor av rätt material. Huvudsaken är ju att fötterna får vad de behöver för ditt välbefinnande, eller hur! 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.