Gå direkt till innehåll
Så får du bort spåren efter kräksjuka, salmonella och andra magsjukdomar

Blogginlägg -

Så får du bort spåren efter kräksjuka, salmonella och andra magsjukdomar

Magsjukdomar som "vinterkräksjuka" har väl de flesta hört talas om under vinterhalvåret. Men att även sommaren har sina magplågor talas det inte lika ofta om. Tyvärr är fallen av magsjuka ganska många även då och det gäller att vara effektiv för att sanera bort bakterier och virus. 

Folkhälsomyndigheten rapporterar att fallen av magsjuka ökar inte bara under den klassiska perioden januari till mars utan även juni till augusti. Ofta är det campylobacter, salmonella eller coli-bakterier som ligger bakom magsjukdomarna sommartid. Smittkällorna kan då vara mat som inte tillagats ordentligt eller inte hanterats hygieniskt nog.*

Men det händer också att "vinterkräksjukan" slår till på sommaren. Boven i dramat är då exempelvis calicivirus. Kräksjukan sprids snabbt och det räcker med att du har kontakt med den som är smittad eller att du rör vid något där viruset finns som till exempel ett dörrhandtag. Gemensamma eller offentliga platser som förskolor, skolor och arbetsplatser är då viktiga att sanera med ett högeffektivt desinfektionsmedel.

Så desinficerar du vid magsjuka 

Det är ganska vanligt att man tar till desinfektionsmedel som är baserade på kemikalier. Men det är inte alltid optimalt. Beroende på vad det innehåller är det inte lämpligt för alla ytor och det kan ha en stor inverkan på miljön. Utöver detta kan det vara tufft för huden att hantera om du slarvar med att bära skyddshandskar. 

Då är det värt att använda KBM Disinfection by LifeClean - ett desinfektionsmedel som slår ut allt utan att du behöver fundera på vilken bakterie eller virus det handlar om. Fördelarna är flera:

- Eliminerar bakterier som ger upphov till allt från kräksjuka, legionella och salmonella till antibiotikaresistenta bakterier som MRSA, besvärliga sporer som clostridium difficile som ger infektion i mage och tarmar samt mögel.

- En speciell tillverkningsprocess gör att medlet är högeffektivt och vattenbaserat till 99,6%. Det gör det ytterst miljövänligt och snällt mot huden i de fall du inte behöver ha skyddshandskar på.

- Kan användas dagligen och ger fullständigt desinficerad yta inom två minuter.

- Medlet fungerar på alla ytor inom exempelvis sjukhus, äldreboende, skolor och förskolor, inom livsmedelsindustrin och jordbruk, på hotell, portabla toaletter etc.

Mer information om produkten och var du hittar den: Desinficera med KBM Disinfection by LifeClean

Fakta

"Sommarmånaderna - högsäsong för magsjuka", www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2017/juli/sommarmanaderna--hogsasong-for-magsjuka/, Folkhälsomyndighetens hemsida, 10 juli 2017

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.