Gå direkt till innehåll
KBM Disinfection finns i två storlekar.
KBM Disinfection finns i två storlekar.

Pressmeddelande -

Världsunikt desinfektionsmedel eliminerar dödliga bakterier, virus och sporer - KBM Disinfection by LifeClean

Efterfrågan på ett desinfektionsmedel som kan slå ut livshotande mikroorganismer som bakterier, virus och sporer ökar alltjämt i dagens samhälle. Samtidigt ställer kemikaliedirektiv höga krav på tillverkare för att miljön ska skonas. Nu lanserar Procurator en produkt som möter alla kraven - KBM Disinfection by LifeClean.

Inom bland annat sjukvård, barnomsorg och livsmedelsindustri blir kampen allt tuffare mot mikroorganismer som ger upphov till bland annat legionella, salmonella och vinterkräksjuka. Lika tufft är det med antibiotikaresistenta bakterier som MRSA och svårhanterliga sporer. Detta kan skapa hälsofarliga konsekvenser.

- Det finns vissa miljöer som, oavsett noggranna hygien- och städrutiner, har allvarliga problem med att få bukt med ohälsosamma mikroorganismer. Parallellt med detta ser vi hur angeläget det är att utvecklingen går mot desinfektionsmedel som är så skonsamma som möjligt mot miljön. Det gör att KBM Disinfection är en viktig och unik produkt, säger Eva-Marie Nilsson, Category Manager Facility.

Flertalet fördelar och användningsområden

KBM Disinfection by LifeClean är en världsunik produkt i många avseenden. Inom två minuter eliminerar den allt från dödliga bakterier och virus till mögel och sporer. En bonuseffekt är att den tar bort dålig lukt. Produkten är samtidigt ytterst miljövänlig tack vare en speciell tillverkningsprocess som gör att den till 99,6% är vattenbaserad. KBM Disinfection by LifeClean är även svensktillverkad och färdig att användas direkt från flaskan utan att användaren behöver ha skyddsutrustning på.

- Det gör att det är en lätthanterlig desinfektion som fungerar på flertalet ytor och vi ser ett mycket brett användningsområde för den i en tid där många efterlyser den här typen av medel, säger Eva-Marie.

KBM Disinfection går att använda överallt där du behöver desinficera som på sjukhus, veterinärkliniker, äldreboende, skolor och förskolor, inom livsmedelsindustrin och jordbruk, hotell med mera. Medlet är väldokumenterat och har testats av oberoende forskningsinstitut - SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut samt danska SSI, för att klara högt ställda krav för miljö och användare. Produkten finns i enlitersflaska och 500 milliliters sprayflaska.

Kontaktpersoner

Eva-Marie Nilsson, Category Manager Facility, Eva-Marie.Nilsson@procurator.com, 010 604 01 65

Maher el Aaraj, Category Manager Facility, Maher.elAaraj@procurator.com, 010 517 29 86

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Procurator har ett brett sortiment av produkter och tjänster från ledande leverantörer och egna varumärken som Worksafe, KBM och Brage. Vi förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.