Gå direkt till innehåll
Flygande start för smittor! Undvik dem så här

Blogginlägg -

Flygande start för smittor! Undvik dem så här

Egentligen vill vi inte dra upp det för det är inte trevligt för någon. Samtidigt vill vi påminna om det för det berör alla. Det vi talar om är att smittor får en flygande start när många människor samlas efter semester och skollov.

Diverse förkylningar, magsjuka, feber, hosta etc är vanliga bara en kort tid efter att de flesta kommit tillbaka från semester och skollov. Anmälningarna om vård av sjukt barn (VAB) och sjukskrivningar ökar därför på nytt igen. Det är några av anledningarna till att det finns en temavecka kallad Hygienveckan. Fokus är att sprida kunskap för att minska infektioner. 

Hygienveckan infaller tidigt på hösten (vecka 38) och sker oftast i offentliga verksamheter och skolor med olika aktiviteter. Fast oavsett verksamhet ska alla tänka på hur vi minimerar smittorna.

Tre saker du kan göra

  • Enkelt - tvätta händerna med tvål och vatten. Framförallt innan måltider och efter toalettbesök. Torka torrt med torkpapper om du går på toaletter som används av flera. (Att lufttorka händerna räcker inte. Fukt är en perfekt miljö för smittor att spridas.)
  • Komplettera gärna med någon form av handdesinfektion efter handtvätt. Det finns handdesinfektionsmedel som dödar virus till exempel. Se till att ditt jobb eller din skola köper in den sort ni behöver: Desinfektion
  • Se till att hålla rent. Dammpartiklar är bärare av bakterier och sporer med mera. De kan finnas på ytor som dörrhandtag, bordsytor, trappräcken, ljusknappar och så vidare. Städa därför noga. Ansvarar du för lokalvård på ditt jobb är städrutiner och städmaterial som underlättar städningen viktiga. Följ våra städråd och tips så blir det effektivt och smidigt: Städkem och hygienprodukter

Nu har du en bra grund för en friskare höst och vinter. Sprid kunskapen vidare!

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.