Gå direkt till innehåll
Flygande start för smittor! Undvik dem så här

Blogginlägg -

Flygande start för smittor! Undvik dem så här

Egentligen vill vi inte dra upp det för det är inte trevligt för någon. Samtidigt vill vi påminna om det för det berör alla. Det vi talar om är att smittor får en flygande start när många människor samlas efter semester och skollov.

Diverse förkylningar, magsjuka, feber, hosta etc är vanliga bara en kort tid efter att de flesta kommit tillbaka från semester och skollov. Anmälningarna om vård av sjukt barn (VAB) och sjukskrivningar ökar därför på nytt igen. Det är några av anledningarna till att det finns en temavecka kallad Hygienveckan. Fokus är att sprida kunskap för att minska infektioner. 

Hygienveckan infaller tidigt på hösten (vecka 38) och sker oftast i offentliga verksamheter och skolor med olika aktiviteter. Fast oavsett verksamhet ska alla tänka på hur vi minimerar smittorna.

Tre saker du kan göra

  • Enkelt - tvätta händerna med tvål och vatten. Framförallt innan måltider och efter toalettbesök. Torka torrt med torkpapper om du går på toaletter som används av flera. (Att lufttorka händerna räcker inte. Fukt är en perfekt miljö för smittor att spridas.)
  • Komplettera gärna med någon form av handdesinfektion efter handtvätt. Det finns handdesinfektionsmedel som dödar virus till exempel. Se till att ditt jobb eller din skola köper in den sort ni behöver: Desinfektion
  • Se till att hålla rent. Dammpartiklar är bärare av bakterier och sporer med mera. De kan finnas på ytor som dörrhandtag, bordsytor, trappräcken, ljusknappar och så vidare. Städa därför noga. Ansvarar du för lokalvård på ditt jobb är städrutiner och städmaterial som underlättar städningen viktiga. Följ våra städråd och tips så blir det effektivt och smidigt: Städkem och hygienprodukter

Nu har du en bra grund för en friskare höst och vinter. Sprid kunskapen vidare!

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com