Gå direkt till innehåll
Därför kan KBM Disinfection by LifeClean avdöda coronavirus och andra svåra virus

Blogginlägg -

Därför kan KBM Disinfection by LifeClean avdöda coronavirus och andra svåra virus

KBM Disinfection by LifeClean är bekräftat effektivt mot flertalet virus som coronavirus och norovirus samt bakterier, sporer och mögel. Samtidigt är det ytterst skonsamt mot miljö, material, människa och djur. Hur är det möjligt? Vi har experternas förklaring.

Innehållet i desinfektionsmedlet KBM Disinfection by LifeClean är unikt då det är till 99,6% vattenbaserat. Resterande del innehåller bland annat tensider och klordioxid. Det sistnämnda påminner till sitt namn och till viss del lukt om klor, men det fungerar på ett helt annat och mildare sätt.

  • Desinfektionsprocessen sker genom oxidation av klordioxid. Det betyder att desinfektionsmedlet bryter ned och tränger sig igenom cellmembran samt DNA och RNA* i mikroorganismer som bakterier, virus och sporer som därigenom elimineras. Det stoppar också utveckling av resistenta bakterier.
  • KBM Disinfection by LifeClean är vattenbaserad och bryts ner till syre, vatten, salt och låga halter av bologiskt nedbrytbara tensider** efteråt.

Sammantaget har därför KBM Disinfection by LifeClean en eliminerande effekt samtidigt som det är skonsamt. Det är också anledningen till att ingen skyddsutrustning behövs vid användandet.

Medlet fungerar utmärkt att använda i verksamheter som sjukhus, vårdcentraler, övriga vårdinrättningar som äldreboenden samt inom livsmedelsindustrin, veterinärkliniker och djurstallar, med flera. Besök vår hemsida för mer information om KBM Disinfection by LifeClean >>

Fakta

*DNA och RNA är - kortfattat sagt, viktiga för cellers funktion och utveckling.

** Tensider är ämnen som löser upp fett och smuts och ökar ytspänning.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.