Gå direkt till innehåll
Proffsens förstaval blir nu allas val

Pressmeddelande -

Proffsens förstaval blir nu allas val

Inom den professionella städbranschen är rätt städmetoder med effektiva produkter nyckeln till bra städresultat. Städning i hemmiljö anser vi kan bli minst lika bra. Därför breddar Procurator sortimentet och lanserar KBM Easy Clean - professionella städprodukter för konsumenter. 

I städbranschen är vårt etablerade sortiment - KBM Professional väl inarbetat med sitt miljövänliga koncept av kemprodukter och städredskap. Vår erfarenhet från städbranschen säger att städning handlar om att använda rätt produkter och känna till proffsens knep. Mot den bakgrunden har vi tagit fram KBM Easy Clean - ett komplett sortiment av städprodukter för konsumenter. 

Kvalitetsprodukter och flexibla system 

Huvudtanken bakom KBM Easy Clean är att de professionella städprodukterna ska vara anpassade för hemstädning och tillgängliga för alla i detaljhandeln. Ola Rosquist, Category Manager Facility, berättar vidare:

- Det är inte alla som vet hur man städar effektivt hemma. Vi vill ge fler möjligheten att kunna göra detta på ett enkelt sätt och med rätt produkter. Förutom produkterna har vi även tagit fram Städguiden. Det är en folder som innehåller våra bästa städtips och som är metodisk och lätt att följa. För det ska vara lätt att göra rätt helt enkelt. 

Produktutveckling med fokus på kvalitet, flexibilitet och miljö

Produktutvecklingen har fokuserat bland annat på att ta fram produkter med proffskänsla och flexibla lösningar. Easy Clean innehåller professionella kemprodukter som har anpassats för hemmiljö samt städredskap med flexibla kombinationsmöjligheter. Till exempel kan samma skaft som används till viskosmoppen även användas till fönsterskrapan och golvskrapan.

Förutom hög kvalitet och flexibla system har tanken på miljön varit en viktig del under framtagningen av sortimentet. Mycket av städningen med Easy Clean bygger på rengöring utan kemikalier, så kallade torra städmetoder. Exempelvis finns det moppar och torkdukar i microfiber som är ett ytterst effektivt material för torr städning. 

Merparten av städkemikalierna är Svanenmärkta och många av produkterna är producerade i Norden. Transporten av produkterna till detaljhandeln är därmed kort vilket ger en mindre miljöbelastning i jämförelse med internationella transporter som annars är ganska vanligt för denna typ av produkter.

- Med lanseringen av Easy Clean är vår förhoppning att konsumenterna ska tycka att det blir lättare att göra rätt både för människa och miljö, avslutar Ola Rosquist.

Fakta

KBM Easy Clean samt KBM Professional utgör tillsammans KBM Cleaning Solutions. Produktlösningarna har tagits fram med hänsyn till material, människa, tid och miljö.

  • KBM Professional är kemprodukter och städutrustning för alla typer av utmaningar i den professionella städbranschen.
  • KBM Easy Clean är ett urval av professionella städprodukter som anpassats för städning i hemmiljö. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Procurator är en ledande aktör med ett av Nordens bredaste sortiment av produkter som behövs varje arbetsdag. Inom varje produktområde: Kläder & Skydd, Hygien & Städ, Emballage & Kontor samt Restaurang & Servering,finns ledande varumärken inklusive de egna – Worksafe, BRAGE Protective och KBM Cleaning Solutions.

Med stöd i kunskap, erfarenhet, utbildningar, vårt sortiment och metodiska arbetssätt, har vi verktyg för att erbjuda våra kunder effektiva lösningar på vardagens problem. Förutom huvudkontoret i Malmö finns Procurator även representerade med egna dotterbolag i Danmark, Finland, Norge och Estland. Besök oss gärna på www.procurator.net

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.