Följ Procurator

Satsning på nya andningsskydd överträffade kraven

Nyhet   •   Maj 03, 2017 08:37 CEST

Magnus Paulander visar upp senaste produkten från Worksafe - filtrerande halvmask.

"Vi siktar alltid högre än vad kraven säger i utvecklingen av nya produkter. Att bara matcha kraven är inte tillräckligt när det handlar om livet."

Det säger Magnus Paulander, nordisk produktchef för bland annat andningsskydd på Procurator. Kraven han syftar på gäller de som finns för filtrerande halvmasker för engångsbruk som nu är ny medlem inom produktportföljen Worksafe.

Vid produktutvecklingar är EUs skyddskrav viktiga parametrar att följa. Det gör att arbetet med att välja bland annat material görs med stor noggrannhet. 

Skyddsprodukters förmåga att reducera hälsorisker i avsedd arbetsmiljö testas sedan av Certifieringsinstitut. För filtrerande halvmasker kan det till exempel handla om hur effektivt materialet är på att fånga upp luftburna partiklar. 

ÖVERTRÄFFADE TESTRESULTAT GER ÖKAD TRYGGHET

Vår senaste produktnyhet har ett högpresterande filtermaterial som gör att kraven till och med överträffades under testerna:

- Den här typen av filtrerande halvmasker ska fånga upp minst 94% av en viss typ av damm och andra luftburna partiklar. Våra produkter nådde högre i testerna. De fångar upp minst 98% vilket är extra positivt för användaren. För oss innebär det dessutom att våra höga mål i produktutvecklingar är rätt satta och det kommer vi att fortsätta med, säger Magnus. 

De filtrerande halvmaskerna uppfyller därmed med råge kraven för den skyddsklass de utvecklats för kallad FFP2 - en mellannivå av skyddsklasser för filtrerande halvmasker enligt normen EN 149:2001 + A1:2009. Du som bär dem är därmed trygg.

Worksafe filtrerande halvmasker passar för allmänt underhållsarbete, materialhantering samt bygg- och konstruktionsarbete. De finns att välja med eller utan ventil och ger en bra passform över näsan med näsklämma.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.