Gå direkt till innehåll
​Varför ska du ha en skaljacka?

Blogginlägg -

​Varför ska du ha en skaljacka?

När temperaturen varierar och vädret skiftar är det svårt att välja en passande jacka. Det är då en skaljacka är ett smart val. Vår produktutvecklare berättar om finesserna med skaljackor.

- Fördelen med en skaljacka är att du kan jobba med lager-på-lager-principen med den. Det är lätt att anpassa vad du ska ha under för att justera värmen efter väderförhållande. Är det kallt kan du ta på dig en fleecejacka innanför som håller värmen. Blir det för varmt tar du bara av ett lager. Blåser det ute så håller skaljackan vinden borta. 

- Oftast är en skaljacka dessutom vattentät, vilket gör den idealisk i skandinaviska väder där vind och regn kommer om vartannat och du ändå vill ha ett plagg som andas, säger Maria Borbos, produktutvecklare av Worksafe workwear. 

Är en skaljacka smidig nog för ett rörligt jobb? 

- Ja, absolut eftersom den har ett lager så kan man anpassa tjockleken och därmed rörligheten efter jobbet du  utför. Är behovet att vara smidig är det perfekt med en skaljacka. 

Vilken vattentäthet ska jag ha i en skaljacka? 

- När det gäller vattentäthet ska du kolla efter det som kallas vattenpelare i millimeter som är förkortat mmVp. Det är en tryckenhet som utgår från hur högt tryck plagget klarar innan vattnet tränger genom. Generellt kan man säga att tyger med vattenpelare på 2000 millimeter eller mer anses som vattentätt. Då kan plagget användas i ihållande regnväder utan att tyget släpper igenom någon väta. 

- Sen kan du förstås ställa olika krav beroende på hur plagget ska användas. Vi har till exempel valt att använda tyger med ett högt skydd - 8000 mmVp i våra Worksafe skaljackor för att du ska kunna arbeta i varierande väder utan att känna dig orolig för att bli blöt. 

Vilka skaljackor rekommenderar du? 

- Om ditt arbete kräver ett certifierat plagg rekommenderar vi Worksafe skaljacka Hi-Vis 20471 som har 8000 mmVp. Behöver du ingen certifiering på skaljackan är Worksafe svarta skaljacka, som också har 8000mmVp ett bra alternativ. Alternativt skaljackan Worksafe Active Cargo då den har ett medföljande löstagbart lättvikt foder och har 8000 mmVp.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.