Följ Procurator

Om bara Askungen hade aktiverat dammvippan

Blogginlägg   •   Jun 28, 2017 09:43 CEST

Har du sett den tecknade filmklassikern om Askungen vet du att hon städar mycket och får ont om tid över för annat. Vi önskar att vi hade kunnat hjälpa henne. Då hade hon frigjort tid hon lägger på jobbet till roligare saker.

För att damma finns det både städdukar, städmoppar och dammvippor. Vilket du väljer hänger samman med vad du ska städa av och vad du känner är bekvämt för dig. 

DAMMVIPPAN SKA AKTIVERAS

Ska du städa av svåråtkomliga utrymmen eller damma av stora ytor i bordshöjd är en interiörmopp tillsammans med ett böjbart skaft en fördel. En städduk av microfiber är smidigt för mindre utrymmen och detaljer.

Men många gillar dammvippor och tycker de är bekväma att damma med. Fast det många inte vet är att en dammvippa behöver aktiveras innan användning. 

Ska en dammvippa dra till sig damm på bästa sätt ska den nämligen vara laddad med statisk elektricitet. Det fixar du innan du börjar damma genom att rotera dammvippans skaft mellan händerna en kort stund. På så vis blir den aktiv och jobbar bättre åt dig. 

Med rätt kunskap blir städningen alltid mer effektiv. Skaffa dig mer kunskap från oss: Städtips interiör

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.