Gå direkt till innehåll
Snart besök och ostädat? Snabba städtips!

Blogginlägg -

Snart besök och ostädat? Snabba städtips!

Ska du ha spontanfest? Eller kommer gästerna snart och du har inte orkat eller ens hunnit städa? Vi ger dig fyra professionella och snabba städtips som hjälper.

Självklart är festen viktigare än att det är rent. Men en snabb städning ger en extra boost till atmosfären på festen. Våra experter inom städ och hygien Eva-Marie Nilsson och Jane Frithiof ger dig sina enkla tips:

Fyra snabba städtips

1) Öppna några fönster, gärna så att det blir tvärdrag, för att vädra. 

2) Ligger för många saker eller kläder framme? Lägg allt i en låda eller i garderoben. Boka istället in ett tillfälle i din kalender då du tar itu med detta så att du inte "skjuter problemet åt sidan".

3) Gör rent i toaletter och badrum. Börja med att hälla WC-rent i toalettstolen och låt det verka medan du sprayar  rengöringsmedel på tvättfat och torkar av. Använd en microfiberduk att torka av med - då blir det effektivt på ett enkelt sätt. Borsta sen rent i toalettstolen med en toalettborste. Byt till sist handdukarna. 

4) Istället för att dra fram dammsugaren, sopa upp den värsta smutsen under bordet ni ska sitta vid och i hallen. Damma av golven snabbt med en torr mopp, exempelvis en  microfibermopp. Vid fläckar på golvytor - spraya med rengöringsmedel och torka av med mopp.

Fix och färdigt på en gång! 

Fler tips från städguide

Nästa gång du ska städa, fortsätt göra det proffsigt och enkelt med fler experttips. Eva-Marie och Jane har sammanställt alla sina tips på vår webb: städguide

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com