Följ Procurator

Ökade anmälningar om dålig arbetsmiljö

Blogginlägg   •   Jan 10, 2018 08:43 CET

Arbete på hög höjd utan fallskydd kan få ödesdigra konsekvenser.

Anmälningar om brister i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket har ökat den senaste tiden. Många gånger gäller det misstankar om brister på byggarbetsplatser. Ofta gäller det brister i fallskydd. 

På ett år har det kommit in 3500 anmälningar till Arbetsmiljöverket för hela landet. 700 av dessa kom in till södra regionen som har sett en ökning på upp till 40%.  

Anledningen till ökningen bottnar troligen i att media rapporterar allt oftare om bristerna men också i att fler har blivit medvetna om arbetsmiljöfrågor.*

Flest tips kring byggen

Allt fler tips kommer idag från allmänheten eftersom fler lägger märke till hur det ser ut på arbetsplatserna. Av de arbetsplatser som finns med bland anmälningarna är byggen de mest frekventa. Flera fall handlar dessutom om att man har sett att folk jobbar på höga höjder utan att använda fallskydd. 

På Arbetsmiljöverkets region syd ses ökningen av tipsen som en positiv utveckling men också att det är tydligt att vi har problem med brister i arbetsmiljön ute på arbetsplatserna.*

Brister kring fallskydd är en av de riktigt allvarliga då det snabbt kan leda till ödesdigra konsekvenser för den enskilde arbetstagaren. Fallskyddsutrustning ska ses som en livsviktig del av arbetet. Det är därför vi värnar om att erbjuda ett rejält utbud av fallskyddsprodukter liksom riskanalyser och utbildningar inom fallskydd. 

Tveka aldrig att höra av dig till oss om du har frågor om fallskydd. Våra experter har gedigen erfarenhet och vet hur ni kan hitta lösningar som passar just din arbetsplats: kontakta oss

Fakta

* "Fler tipsar om dålig arbetsmiljö", 2 januari 2018, Sveriges Radio P4 Blekinge

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.