Gå direkt till innehåll
I vår utbildningshall kan du träna på olika situationer där fallskydd är livsviktigt.
I vår utbildningshall kan du träna på olika situationer där fallskydd är livsviktigt.

Blogginlägg -

Komplett fallskyddsträning i ny utbildningshall

Då och då kommer rapporter om att en av de vanligaste skadorna eller dödsolyckorna i arbetslivet är relaterade till fallolyckor. De flesta av dessa hade kunnat undvikas med kunskap och träning. Det sistnämnda är något vi jobbar med dagligen. Nu förstärker vi det ytterligare.

Hos oss finns det en avdelning specialiserad på fallskydd som arbetar bland annat med att göra riskanalyser ute hos kund samt med utbildning inom fallskydd. Ofta sker utbildningarna på plats hos kund vilket är praktiskt och insiktsfullt. Då kan både vi som kund se de individuella riskerna och vilka behoven är. 

KUNSKAP FÖRE FALL I NY UTBILDNINGSHALL

Men eftersom utbildning före inköp ger bäst resultat är det också viktigt att du får en bred översikt av de olika fallskyddslösningar som finns likaväl som möjlighet till fokuserad träning. 

Därför har vi satsat på en helt ny välutrustad utbildningshall för fallskydd. Även om lokalen redan används för utbildningar invigde vi den internt nyligen där den som ville kunde prova på fallskyddsutrustning och olika moment.

På plats vid invigningen fanns våra produktspecialister inom fallskydd. En av dem är Anders Nilsson som berättade om fördelarna med utbildningshallen:

-  Här kan vi ge både teori som praktik på en och samma plats. Vi kan varva utbildning med övningar direkt så att du får förståelse för de olika produkterna och vad de gör för din säkerhet. 

Kollegan Mikael Neiner förklarade vidare:

- Idag är det ju tyvärr så att många arbetsgivare inte alltid tänker på var fallskyddsutrustning behövs även om det finns tydliga regler från Arbetsmiljöverket kring det. Men det kan vi visa upp här. Vi har riggat upp olika platser där fallskyddsutrustning kan behövas både i fast som mobil lösning. Du kan till exempel träna i hur utrustningen reagerar vid plötsligt fall ner i ett hål och hur du gör livräddande situationer vilket alltid är bra att öva på.

Med vår nya utbildningshall vill vi öka kunskapen om riskerna och synen på behov av fallskydd. Ju mer kunskap och träning, desto färre olyckstillfällen på arbetsplatser runtom i Sverige. Vill du veta mer om detta är du varmt välkommen att kontakta oss.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com