Gå direkt till innehåll
I vår utbildningshall kan du träna på olika situationer där fallskydd är livsviktigt.
I vår utbildningshall kan du träna på olika situationer där fallskydd är livsviktigt.

Blogginlägg -

Komplett fallskyddsträning i ny utbildningshall

Då och då kommer rapporter om att en av de vanligaste skadorna eller dödsolyckorna i arbetslivet är relaterade till fallolyckor. De flesta av dessa hade kunnat undvikas med kunskap och träning. Det sistnämnda är något vi jobbar med dagligen. Nu förstärker vi det ytterligare.

Hos oss finns det en avdelning specialiserad på fallskydd som arbetar bland annat med att göra riskanalyser ute hos kund samt med utbildning inom fallskydd. Ofta sker utbildningarna på plats hos kund vilket är praktiskt och insiktsfullt. Då kan både vi som kund se de individuella riskerna och vilka behoven är. 

KUNSKAP FÖRE FALL I NY UTBILDNINGSHALL

Men eftersom utbildning före inköp ger bäst resultat är det också viktigt att du får en bred översikt av de olika fallskyddslösningar som finns likaväl som möjlighet till fokuserad träning. 

Därför har vi satsat på en helt ny välutrustad utbildningshall för fallskydd. Även om lokalen redan används för utbildningar invigde vi den internt nyligen där den som ville kunde prova på fallskyddsutrustning och olika moment.

På plats vid invigningen fanns våra produktspecialister inom fallskydd. En av dem är Anders Nilsson som berättade om fördelarna med utbildningshallen:

-  Här kan vi ge både teori som praktik på en och samma plats. Vi kan varva utbildning med övningar direkt så att du får förståelse för de olika produkterna och vad de gör för din säkerhet. 

Kollegan Mikael Neiner förklarade vidare:

- Idag är det ju tyvärr så att många arbetsgivare inte alltid tänker på var fallskyddsutrustning behövs även om det finns tydliga regler från Arbetsmiljöverket kring det. Men det kan vi visa upp här. Vi har riggat upp olika platser där fallskyddsutrustning kan behövas både i fast som mobil lösning. Du kan till exempel träna i hur utrustningen reagerar vid plötsligt fall ner i ett hål och hur du gör livräddande situationer vilket alltid är bra att öva på.

Med vår nya utbildningshall vill vi öka kunskapen om riskerna och synen på behov av fallskydd. Ju mer kunskap och träning, desto färre olyckstillfällen på arbetsplatser runtom i Sverige. Vill du veta mer om detta är du varmt välkommen att kontakta oss.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Magnus Björnström

Magnus Björnström

Presskontakt VD
Kristina Lantz

Kristina Lantz

Presskontakt Kommunikation & Press

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.