Gå direkt till innehåll
Arbetshandske P30-300
Arbetshandske P30-300

Nyhet -

Nästa kliv i vår hållbara resa!

Vi pratar ofta om vårt miljötänk och arbetet med att uppmuntra våra kunder till att handla mer hållbart. Vi strävar därför efter att öka andelen hållbara produkter i vårt sortiment och målet för 2023 är att 35% av den totala omsättningen ska utgöras av miljöcertifierade produkter. Idag vill vi lyfta en produkt som representerar en ny våg av innovativa och mer miljövänliga material och tillverkningsprocesser.

”Alla lösningar finns framför våra ögon i naturen och om vi låter naturen guida oss så kommer framtiden se betydligt ljusare ut. Det finns nu material och processer tillgängliga som troligtvis väldigt få ens kunde föreställa sig för bara några år sedan.”

- Johannes Mauritzson, Product Manager

Materialet som arbetshandskarna tillverkas av produceras genom en fermenteringsprocess av sockerbetor. I huvudsak består tillverkningsprocessen av två steg:

Efter att sockerbetan har skördats extrahetas glukos. Med hjälp av jäst (Saccharomyces cerevisiae) förvandlas sedan glukosen i en första fermenteringsprocess till glycerol. I nästa steg tillsätts en annan mikroorganism (Klebsiella pneumoniae), vilket fermenterar glycerolen till Bio-PDO.

Genom att tillsätta TPA (tereftalsyra) till Bio-PDO bildas en molekylär bindning som skapar en högkvalitativ polymer. Polymern blandas sedan med elastan samt en liten mängd nylon som tillsammans skapar ett mer miljövänligt garn som sedan används för att göra linern till handskarna.

Resultatet är en arbetshandske med en liner av 37% biobaserat och förnybart material med en tunn, smidig, bekväm och mycket slitstark profil. Materialet ger handskarna utmärkt fuktabsorption och andningsegenskaper. Dessutom är handskarna Oeko-tex-certifierade, vilket betyder att de inte innehåller hälsoskadliga material. Sammantaget bidrar tillverkningsprocessen av linern till en minskad CO2-påverkan med hela 60% samt en minskad energiförbrukning med 30% jämfört med en liner i nylon.

Detta är en arbetshandske av mycket hög kvalitet och som har en mångsidig all-round-profil. Den är tunn och flexibel med touchfunktion i tumme och pekfinger. Handskens kanske mest utmärkande egenskaperna är dess förmåga att avleda fukt samt andningsförmåga. Dessa egenskaper gör att handsken kan användas under långa perioder utan minskad komfort eller funktion. Du som arbetar inom exempelvis logistik, packning, bygg, väg, transport, handel, fastighetsservice eller dylikt borde verkligen överväga att ge nästa generations arbetshandske ett försök.

”Handskarna är ett kvitto på att miljövänliga produkter inte behöver innebära sämre kvalitet. Om vi låter naturen guida oss så kommer produkterna på sikt inte bara bli lika bra utan till och med bättre och mer anpassningsbara än vad som finns på marknaden idag. Detta är bara ett första steg för oss och inom en snar framtid kommer vi kunna erbjuda fler spännande nyheter.”

- Johannes Mauritzson, Product Manager

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.