Gå direkt till innehåll
Korttidskläder kräver noga rutiner och metoder för att minimera faror.
Korttidskläder kräver noga rutiner och metoder för att minimera faror.

Blogginlägg -

Ta av dig på rätt sätt!

Skyddsdräkter som används vid olyckor där farliga gaser är inblandade är utformade för att skydda användaren maximalt och testas enligt EN-normer. Själva dräkten är livsviktig utrustning men det räcker inte med bara dräkten. 

Gastäta kemskyddsdräkter är absolut nödvändiga vid olyckstillbud med gaser. Vi rekommenderar GTL gastäta engångsdräkter från Respirex. De är kemikalieresistenta och helslutna med insvetsade kemskyddshandskar, integrerade sockor, gastäta blixtlås samt dubbelt tejpade sömmar för att bara nämna några detaljer. 

Du är kort sagt trygg i dräkten under arbetet, men faktum är att det inte är allt.

Kemskyddsdräkter kräver specifik avtagningsmetod

Eftersom kemskyddsdräkter är korttidskläder ska de användas endast en gång. 

 • Farliga ämnen fastnar och finns kvar på utsidan av dräkten vilket innebär att avtagning av en kemskyddsdräkt är en arbetsmiljörisk. 
 • Det räcker med att användaren eller någon annan vidrör utsidan på dräkten med sina bara händer som hälsorisker uppstår. 
 • Användare ska därför följa en process för avtagning och behöver medhjälpare.

  Respirex tillhandahåller en tydlig instruktionsfilm för avtagningsprocessen. Bland annat ska en dekontamineringszon upprättas och medhjälpare ska ansvara för olika uppgifter under processen. Se filmen: Respirex GTL Decon & Doffing

  Behöver du hjälp med att hitta din gastäta kemskyddsdräkt samt information kring metoder för på- samt avtagning av korttidsdräkter guidar våra experter dig. Kontakta Procurator på 0200 811 000 eller skicka e-post till info.se@procurator.com  

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Relaterat innehåll

  Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

  Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

  Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.