Gå direkt till innehåll
Ett tillpassningstest av din andningsutrustning tryggar arbetsmiljön.
Ett tillpassningstest av din andningsutrustning tryggar arbetsmiljön.

Nyhet -

Tillpassningstest för säkrare andningsskydd - nu erbjuder Procurator testet!

Via en ny metod för tillpassningstest av andningsskydd blir det nu enklare att försäkra sig om att andningsutrustningen sluter tätt och skyddar optimalt. Nu erbjuder vi möjlighet att genomgå täthetstestet.

I vissa yrken finns det krav på att andningsskydd ska testas så att det skyddar bäraren som det ska - ett så kallat tillpassningstest. Testet innebär bland annat att kontrollera att andningsskyddet passar ansiktsformen samt sluter tätt så att det inte finns risk för inläckage från luften runtomkring. Allt för att undvika konsekvenser som eventuella arbetsrelaterade sjukdomar, skador eller i värsta fall dödsfall. 

Arbetsgivaren ansvarar för att tillpassningstestet ska genomföras. Det är ytterst viktigt om du arbetar i miljöer där det finns exempelvis asbest, farliga gaser och hälsofarliga mikroorganismer i luften. Oavsett arbetsmiljö bör alla som bär andningsskydd genomgå testet. 

Det här ställer krav på säkra testmetoder. Därför introducerar Procurator nu ett kvantitativt täthetstest där vi gör en grundlig genomgång av andningsutrustningen tillsammans med användaren samt med hjälp av en särskild maskin - en partikelräknare, för att mäta eventuellt inläckage.


Samtidigt gör vi också en ordentlig inspektion av andningsutrustningen och delar med oss av tips och råd och möjligheten att prova andra andningsskydd för att hitta rätt lösning för var och en individ. 

Ett andningsskydd är trots allt en högst individuell skyddsutrustning men tack vare vårt täthetstest och personliga rådgivning får du ett kvitto på att andningsutrustningen uppfyller kraven för en trygg användning. 

Hör av dig direkt för att boka tid för Procurators täthetstest med våra experter inom personlig skyddsutrustning - andningsskydd. Du når oss via info.se@procurator.com eller via telefon 0200 811 000.

Ladda ned vår broschyr om Procurators tillpassningstest av andningsskydd eller besök vår hemsida för ytterligare information.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com