Gå direkt till innehåll
Ett tillpassningstest av din andningsutrustning tryggar arbetsmiljön.
Ett tillpassningstest av din andningsutrustning tryggar arbetsmiljön.

Nyhet -

Tillpassningstest för säkrare andningsskydd - nu erbjuder Procurator testet!

Via en ny metod för tillpassningstest av andningsskydd blir det nu enklare att försäkra sig om att andningsutrustningen sluter tätt och skyddar optimalt. Nu erbjuder vi möjlighet att genomgå täthetstestet.

I vissa yrken finns det krav på att andningsskydd ska testas så att det skyddar bäraren som det ska - ett så kallat tillpassningstest. Testet innebär bland annat att kontrollera att andningsskyddet passar ansiktsformen samt sluter tätt så att det inte finns risk för inläckage från luften runtomkring. Allt för att undvika konsekvenser som eventuella arbetsrelaterade sjukdomar, skador eller i värsta fall dödsfall. 

Arbetsgivaren ansvarar för att tillpassningstestet ska genomföras. Det är ytterst viktigt om du arbetar i miljöer där det finns exempelvis asbest, farliga gaser och hälsofarliga mikroorganismer i luften. Oavsett arbetsmiljö bör alla som bär andningsskydd genomgå testet. 

Det här ställer krav på säkra testmetoder. Därför introducerar Procurator nu ett kvantitativt täthetstest där vi gör en grundlig genomgång av andningsutrustningen tillsammans med användaren samt med hjälp av en särskild maskin - en partikelräknare, för att mäta eventuellt inläckage.


Samtidigt gör vi också en ordentlig inspektion av andningsutrustningen och delar med oss av tips och råd och möjligheten att prova andra andningsskydd för att hitta rätt lösning för var och en individ. 

Ett andningsskydd är trots allt en högst individuell skyddsutrustning men tack vare vårt täthetstest och personliga rådgivning får du ett kvitto på att andningsutrustningen uppfyller kraven för en trygg användning. 

Hör av dig direkt för att boka tid för Procurators täthetstest med våra experter inom personlig skyddsutrustning - andningsskydd. Du når oss via info.se@procurator.com eller via telefon 0200 811 000.

Ladda ned vår broschyr om Procurators tillpassningstest av andningsskydd eller besök vår hemsida för ytterligare information.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.