Gå direkt till innehåll
På Procurator står vi upp på smarta underlag för egen vinning.
På Procurator står vi upp på smarta underlag för egen vinning.

Blogginlägg -

Stå upp för dig själv och gå ner!

Fler och fler sitter stilla på jobbet. Det är direkt livsfarligt. Risken för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar och övervikt ökar. Men du kan göra något åt det om du står upp och på rätt underlag.

Rörelse i någon form varje dag är alltid bra. Som vuxen ska du röra dig sammanlagt minst 150 minuter per vecka i form av exempelvis träning, raska promenader eller cykling.* Men detta räcker inte.

STÅ UPP SÅ GÅR DU NER

Sitter du ner hela arbetsdagarna så se till att stå upp och jobba emellanåt. Din blodcirkulation och även din hjärna väcks till liv då nämligen. För när du står upp skiftar du ofta ställning och rör på benen utan att du tänker på det. Det innebär automatisk rörelse, vilket är en perfekt effekt. Faktum är att du faktiskt kan gå ner i vikt när du står upp och jobbar. Kolla exemplet:

- står du upp 2,5 timmar mer jämfört med en person som sitter stilla hela arbetsdagen, kan du bränna 350 kalorier mer per dag.**

Fast, ska din kropp orka stå upp på jobbet måste du också tänka på vad du har under skorna. Du ska ha ett stabilt underlag som är mjukt för fötterna och därmed hela kroppen. Vi snackar om en arbetsplatsmatta från exempelvis Matting. 

På Procurator jobbar vi så. Vårt huvudkontor till exempel, har investerat i höj- och sänkbara bord och arbetsplatsmattor och de används flitigt. Mattorna avlastar kroppen på ett behagligt sätt. Kika på dem och skaffa en du med: arbetsplatsmattor

KÄLLOR

Vårdguiden 1177, "Rörelse är livsviktigt"

** Gå ner i vikt, Matting

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.