Blogginlägg -
Sanera från kräksjuka till 100% på toaletter
Hur sanerar man gemensamma toaletter efter utbrott av kräksjuka? Finns det något som tar död på virus som ger magsjukdomar? Det har vi svar på.
Periodvis härjar magsjukdomar som exempelvis kräksjuka på arbetsplatser och skolor. Tidstypiskt sker det efter lov och ledigheter. Ett av de senaste konstaterade utbrotten var på en skola i Skåne. Flertalet av eleverna stannade hemma på grund av ett utbrott av vinterkräksjukan som orsakades av Calicivirus.*
Sanera luftburet virus med två produkter
Det finns forskning som pekar på att Calicivirus smittar genom luften och överlever länge i miljön.** Utbrott av magsjukdomar kan därmed skrämma vem som helst från att gå på gemensamma toaletter.
För den som ansvarar för städningen i dessa utrymmen är det en utmaning att städa rent. Metodisk sanering och desinficering med städkem och städredskap med högsta effekt är av största vikt. Där finns det flexibla lösningar:
1) Här krävs ett desinfektionsmedel som eliminerar virus - KBM Disinfection by LifeClean. Medlet har kliniskt bevisats avdöda bland annat Calicivirus och ger full effekt inom två minuter. Dessutom är det ett medel som inte kräver handskar eller munskydd och det är ytterst miljövänligt då det är till 99,6% vattenbaserat och tillverkat i Sverige.
2) Skrymslen och vrår är tuffa att desinficera. Där är en elektrostatisk tryckspruta som Ecostatic given. Du laddar den med desinfektionsmedel som enkelt trycks ut på ställen du annars inte kommer åt. Därmed säkrar du en sanering på 100% eftersom den når bakom och under svåra ställen. Trycksprutan finns som handhållen spruta samt ryggburen variant - Backpack Ecostatics.
KBM Disinfection by LifeClean kombinerat med elektrostatisk tryckspruta Ecostatics underlättar din sanering och ger full täckning och effekt. Alla tre produkterna hittar du på Procurators hemsida.
Fotnot
* "Virus bakom magsjukeutbrottet på skola i Skurup", https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/virus-bakom-magsjukeutbrottet-pa-skola-i-skurup, SVT Nyheter, 2 september 2019
** "Kampen mot vinterkräksjukan", https://www.forskning.se/2019/02/26/kampen-mot-vinterkraksjukan/, forskning.se, 26 februari 2019