Gå direkt till innehåll
Ge en knuff för att komma förbi smittorna

Blogginlägg -

Ge en knuff för att komma förbi smittorna

Det är årets kortaste månad men ändå känns den dryg. Orsaken till det stavas i alla infektioner som gör att sjukskrivningar och VAB (vård av sjukt barn) ökar. För att motarbeta det ger vi några tips.

Arbetsgivare och försäkringskassan märker ofta av att sjukskrivningar och VAB ökar under VABruari (alltså februari menar vi då). Då har det gått lagom lång tid efter storhelgerna när vi samlas igen på skola och jobb för att alla virus och bakterier ska få rejäl spridning. För att minimera smittspridningen krävs det knep.

Knuff i rätt riktning

God handhygien är självklart en av många metoder för att motverka smitta. Utöver det är handdesinfektion ett bra komplement. Somliga desinfektioner tar till och med död på flertalet virus, som Deb InstantFOAM Complete®

Men vi behöver bli påminda om att också använda handdesinfektion. Det bästa är om vi blir "osynligt knuffade" till det. På så vis kan vi ändra vårt beteende utan att någon behöver tjata på oss om det. Till exempel, om tillgängligheten och synligheten av handdesinfektion ökar blir det en naturlig påminnelse. Prova med att se till att det här finns på ditt jobb eller skola:

  • Utrusta offentliga/gemensamma toaletter utöver tvål även med handdesinfektion. Ställ den på tvättfatet eller montera behållare med handdesinfektion på väggen.
  • Placera golvstativ från exempelvis Tork med dispenser för handdesinfektion i reception, entré eller lobby. Ställ även upp stativ i anslutning till matsalskön, kön till disken på caféet eller i öppna utrymmen som fikarum och samlingsplatser som konferensrum eller aulor.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.