Gå direkt till innehåll
Din hud behöver hjälp om du använder engångshandskar under långa perioder.
Din hud behöver hjälp om du använder engångshandskar under långa perioder.

Blogginlägg -

Fyra tips för vård av händerna i engångshandskar och gummihandskar

Använder du engångshandskar eller gummihandskar ofta? Läs då det här. För dina händers skull.

Långa användningsperioder och/eller många byten av engångshandskar eller gummihandskar kan göra att din hud tar stryk. Med några enkla tips från oss går det dock att avhjälpa:

1) Innan du tar på handsken - se till att händerna är ordentligt rena och framförallt torra. Smuts och fukt är annars något som bland annat bakterier trivs i, vilket bidrar till hudproblem.

2) Förebygg hudirritation med hudskyddskräm. Låt den torka in ordentligt innan du tar på handskarna.

3) Använd innervante av bomull. Då får du en torrare känsla och minimerar risken för hudreaktioner. 

Kan du inte använda innervante? Byt handske så fort handen blir svettig och se till att huden är torr innan du tar på den nya.

4) Välj puderfria handskar. Pudret i handskar kan annars torka ut huden och bidra till ökad allergirisk.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com