Gå direkt till innehåll
Alla engångshandskar funkar inte med livsmedel

Blogginlägg -

Alla engångshandskar funkar inte med livsmedel

Hur smidigt är det med engångshandskar när du hanterar mat egentligen? Frågan är inte svår att besvara. Det fungerar alldeles utmärkt med engångshandskar. Men du ska inte använda vilka handskar som helst. 

Du måste kolla om engångshandskarna är godkända att använda tillsammans med livsmedel och framförallt måste du kolla vilket material de är gjorda av. 

Engångshandskar görs i olika typer av material. Ska du hantera feta livsmedel är det extra viktigt att välja rätt material. Du ska inte använda handskar i vinyl. Istället ska du använda exempelvis nitrilhandskar som är godkända för livsmedel.

Anledningen är att vinyl innehåller mjukgörare; ftalater som vid kontakt med feta livsmedel kan vandra över till maten du hanterar. Det betyder att hälsofarliga kemikalier riskerar att hamna i maten. Nitrilhandskar fungerar däremot väl tillsammans med feta livsmedel.

För den som är tveksam till om nitrilhandskar är smidiga nog rekommenderar vi att kolla på vår film där vi använde Worksafe nitrilhandskar när vi gjorde dumplings. De fungerar alldeles utmärkt:

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Magnus Björnström

Magnus Björnström

Presskontakt VD
Kristina Lantz

Kristina Lantz

Presskontakt Kommunikation & Press

Relaterat innehåll

Relaterade event

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.