Gå direkt till innehåll
Vet du vilken mopp du ska välja?
Vet du vilken mopp du ska välja?

Blogginlägg -

Det är väl bara att ta en mopp...

Golvet är smutsigt och blött i entrén. Mycket folk passerar där ofta. Det ger inget bra intryck. Det är då en golvmopp är bra att ha. Frågan är bara vilken mopp.

Idag finns det en uppsjö av moppar att välja bland. Det är tur det. För det är tack vare utvecklingen av dem som vi vinner tid vid städningen. Mopparna har utvecklats med fokus på typ av smuts och vilken typ av städobjekt.

Eva-Marie Nilsson, produktchef städ, vägleder dig i ditt val av mopp.

Vilken mopp ska jag använda i min blöta och smutsiga entré?

- Entréer är alltid tuffa objekt eftersom största mängden smuts och väta samlas där och lätt sprids vidare. Vid regn, snö eller grov smuts behöver du en mopp med extra bra upptagningsförmåga som till exempel en microfibermopp. 

Microfiber har egenskapen att kunna suga upp partiklar och väta istället för att bara fösa det framför sig. Det ger dig vinster i tid och arbete.

KBM Wet Micro till exempel har både microfiber och klippt frans, vilket gör att du smidigt kan fånga upp mycket i både stor som liten entré.

- När väderleken inte är så tuff rekommenderar jag KBM Ultra HD eller KBM Bondermopp. Båda innehåller microfiber och är bra på att samla upp torr smuts.

Finns det något annat jag kan göra för att hålla torrt i entrén?

- Investera i bra entrémattor. Det går att hålla borta mycket av smuts och väta med ett system av olika entrémattor: 

  • Direkt innanför entrén ska du ha en skrapmatta som samlar upp den grövsta smutsen. 
  • Nästa matta ska vara en kombimatta som skrapar bort mellangrova partiklar och suger upp väta. 
  • Sista mattan ska vara en torkmatta som är högabsorberande. 

- Med dessa i entrén blir det betydligt enklare att moppa golvet på övriga ytor.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.