Gå direkt till innehåll
Mota Olle i grind. I entrén.

Blogginlägg -

Mota Olle i grind. I entrén.

Det är blött. Snö, slask och lera dräller in innanför dörren. Det dras med längre in. Inte världens lättaste eller roligaste för den delen att städa bort så här års. Fast vi har tipsen för hur du motar Olle i grind redan i entrén så att städningen blir lättare.

Visste du att 80% av smutsen kommer in genom entrén? Därför är det en bra idé att stoppa smuts och väta tidigt. Det gör du med ett system av olika typer av entrémattor. De ska göra grovjobbet så att rengöringen blir enklare, mer ekonomisk och sist men inte minst – mer ergonomisk och skonsam för städpersonalen. Häng med på våra tips!

Tipsen för att mota Olle i grind i entrén:

1) Den första mattan du lägger ut ska skrapa av smutsen. Börja därför med en, eller rentav två, skrapmattor alldeles innanför eller direkt utanför entrén. De är oftast lite grova och robusta. 

2) Följ därefter upp med en torkmatta som sista länken i lösningen. En bra torkmatta ska vara välkomnande och mjuk, men också slitstark och snabbtorkande. 

Det finns förstås också allt-i-ett mattor, så kallade kombinationsmattor, som både skrapar och absorberar vätska. Men det som är viktigt att komma ihåg är att ju längre de olika mattorna är, desto mer smuts fångas upp: 

  • Ett tre meters entrésystem tar hand om hälften av smutsen.
  • På nio meter stoppas hela 90% av smutsen. 

Ett enkelt sätt att underlätta för allas trivsel inomhus. Lycka till med din entré! 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.