Gå direkt till innehåll
Procurator skänker sjukvårdsmaterial till behövande vårdinrättningar

Nyhet -

Procurator skänker sjukvårdsmaterial till behövande vårdinrättningar

Nyligen skänkte Procurator sjukvårdsmaterial till biståndsorganisationen Human Bridge. Materialet går till Rumänien där sjukvårdsprodukterna delas ut till olika sjukvårdsinrättningar.

Human Bridge samlar in och skickar ut textilier, skor och olika typer av sjukvårdsutrustning till behövande i olika länder. I detta fall rör det sig om drygt 70 000 styck engångshandskar samt 20 000 rullar kirurgtejp från Procurator.

Annika Ekholm Fröding på Human Bridge är chef sjukvårds/biståndsmaterial med ansvar för att se till att rätt material går till rätt mottagare. Hon har ombesörjt vidareförmedlingen av handskarna och kirurgtejpen:

- Vi tar emot olika typer av produkter men innan vi gör det är vi alltid noga med att kolla så att det finns ett behov av produkterna. Handskarna och kirurgtejpen visade sig vara välkomna hos en organisation som vidarebefordrar dem till sjukhus och äldreboenden i Rumänien.

Detta är inte första gången som vi har skänkt produkter till Human Bridge. Produkterna är fullt användbara men av olika anledningar behöver de ibland rensas ut från vårt lager.

- När den här typen av produkter är en bristvara i andra länder så värmer det att vi kan göra en sådan här insats. Vi kommer att fortsätta skänka produkter om det finns möjlighet även framöver, säger Paulina Stenqvist, Key Account Manager, Facility, som har samordnat produkterna från Procurator.

Om ditt företag också vill skänka material till Human Bridge - ta kontakt i förväg med dem för att höra om det finns ett behov någonstans. Beroende på produkttyper kan er gåva komma att skickas vidare eller säljas för att finansiera biståndssändningar. Besök hemsidan Human Bridge för kontaktuppgifter: Human Bridge

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Procurator förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Presskontakt

Magnus Karlsson

Presskontakt VD

Relaterade nyheter