Gå direkt till innehåll
Det brinner i Sverige - Procurator skänker personlig skyddsutrustning för att bekämpa skogsbränderna

Nyhet -

Det brinner i Sverige - Procurator skänker personlig skyddsutrustning för att bekämpa skogsbränderna

Runtom i Sverige pågår ett enormt arbete för att bekämpa skogsbränderna som härjar. Insatserna är krävande för bland annat räddningstjänsten och många frivilliga väljer att stötta upp. Det betyder att personlig skyddsutrustning behövs åt alla de som vill hjälpa till. För att stödja i det arbetet skänker vi nu utrustning.

Skyddsutrustning åt frivilliga som bekämpar skogsbränderna

För att även frivilliga ska kunna skydda sig under arbetet med att bekämpa skogsbränderna har personal på Procurator samlat ihop fullt duglig personlig skyddsutrustning som fanns på hyllor på kontoret och utvecklingsavdelningen. 

Den snabba insamlingen resulterade i flertalet lådor med funktionella produkter av allt från brandstövlar och svetshandskar till varselvästar och skyddsglasögon.

Skyddsutrustningen skickades omgående till räddningstjänsten i Jokkmokk som blev mycket glad och tacksam över engagemanget samt till räddningstjänsten i Sveg och Ljusdal.

Kan ni också stötta upp?

Ta kontakt med kommuner som söker frivillig hjälp via att gå in på krisinformation.se som drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com