Följ Procurator

Procurator är en av deltagarna i Skanskas Safety Week

Nyhet   •   Apr 23, 2018 08:52 CEST

Hur mår du på jobbet? Har du en bra balans mellan arbete och fritid? Det är några frågor som spelar stor roll för din säkerhet på jobbet.

Varje år ägnar bland annat byggbolaget Skanska extra fokus på det som rör säkerhet på arbetsplatsen. Det gör de via en temavecka kallad Safety Week. Till detta bjuder de in relevanta aktörer som kan bidra till att stötta den säkerhetskultur som redan finns.

I år sker Safety Week mellan 23-29 april och temat denna gång är "Hälsa och välbefinnande" på arbetsplatsen samt utanför den. För allt hör faktiskt ihop.

Om du mår bra presterar du bra vilket också påverkar hur riskbenägen du är, enligt forskningen. Har du en bra hälsa och ett gott välbefinnande ökar ditt säkerhetstänk. Det i sin tur minskar riskerna för olyckor och skador på jobbet.*

- En av Procurators huvudfrågor är just en säker arbetsplats för alla. Därför känns det helt rätt för oss att vara med som en av deltagarna i Skanskas Safety Week även detta år. Det är alltid givande att vara med eftersom vi då får chansen att på nära håll lyssna av de olika behov som finns, säger Patrick Högborg, Key Account Manager.

Han och flera kollegor finns på plats på olika enheter inom Skanska, exempelvis i Stockholm och Uppsala.

- Under den här veckan visar vi upp personlig skyddsutrustning som skyddshandskar och arbetshandskar, skyddsglasögon och fallskyddsutrustning och vi uppmuntrar alla att prova dem. För det här är viktiga delar av arbetsdagen som ska kännas bekväma och rätt, säger Ronnie Hansson, Sales Representative Safety.

Läs mer om Skanskas temavecka på deras hemsida: Skanska Safety Week

Fakta

* "Hälsa och välbefinnande - både på och utanför jobbet", Skanska Sverige, (2018-04-11), [video] https://youtu.be/hX8VsdvH9gg

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.