Gå direkt till innehåll
Högtryck på kompetensutveckling

Blogginlägg -

Högtryck på kompetensutveckling

Har du koll på allt nytt som sker i din bransch? I somliga branscher gäller det att hänga med i vad nya regler och föreskrifter säger. I andra är repetition nödvändigt för att upprätthålla kompetensen. 

Det här är några av anledningarna till att regelbunden kompetensutveckling är en nödvändighet för både arbetstagare som arbetsgivare. Hos oss finns det en dedikerad avdelning som arbetar med att erbjuda utbildningar - Procurator Academy

Utbildningar för alla

På sistone har intresset för våra utbildningar ökat hos våra kunder. Vår utbildningskoordinator Linda Gillsin har sett tydliga tecken på detta:

- Sedan några månader tillbaka har vi märkt av ett högre tryck för anmälan till våra utbildningar. Vi får förfrågningar från olika typer av arbetsplatser runtom i hela Sverige och det är riktigt positivt.

Hos oss finns det utbildningar som dels är branschspecifika, dels sådana som är relevanta för alla arbetsplatser.

- Vår utbildning inom HLR, hjärt- och lungräddning till exempel är något som alla anställda har stor nytta av. Oavsett om du jobbar på ett bygge, i en butik, på ett kontor eller i en skola är kunskap om livräddande insatser viktiga.

Hjärtstopp drabbar nämligen drygt 20 personer varje dag i Sverige men chansen att överleva ökar om någon i omgivningen kan HLR. Går du kursen hos oss får du lära dig olika steg i hur du stabiliserar en människa i ett akut läge samt prova på hur du använder en hjärtstartare.

För liv och hälsa 

Många hör också av sig till oss om fallskyddsutbildningar. Våra instruktörer poängterar ofta att du inte behöver vara på en speciellt hög höjd för att riskera att skada dig allvarligt. Det kan räcka med att du ska byta en lampa i taket som du behöver tänka på hur du skyddar dig mot ett eventuellt fall. 

Därför genomför vi också riskanalyser och skräddarsyr utbildningarna för den specifika arbetsplatsen. Vi kan utföra den på arbetsplatsen men har också en specialbyggd utbildningshall där du får prova på och använda fallskyddsutrustning. Utöver det får du en inblick i fasta och mobila fallskyddslösningar.

Förutom fallskyddsutbildningar är även utbildningar inom andningsskydd av stor betydelse inom många branscher. Vår utbildning är certifierad av Nordic Safety Association. I kursen får du lära dig om risker och åtgärder och får en genomgång i olika andningsskydd.

En annan kategori i utbildningarna är de vi har för lokalvårdare där ergonomin spelar stor roll för hela ditt välmående. Grunderna i vad ergonomi är och hur du mår är basen i kurserna där vi tittar på hur du utför arbetsuppgifter utan att du ska ta skada. 

Kolla in alla våra utbildningar: Procurator Academy utbildningar eller hör av dig på telefon för mer inforamtion 010 60 40 00 alternativt via academy@procurator.com

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com