Gå direkt till innehåll
Dämpat med nya hörselproppar

Nyhet -

Dämpat med nya hörselproppar

Tidigare har argument mot hörselproppar varit att de skaver, trycker och kan göra att det lätt blir svettigt i örat. Idag finns det, tack vare nya material och tillverkningsmetoder, proppar anpassade efter användarens krav och unika förutsättningar. 

Ganska nyligen lanserade vi våra nya Worksafe hörselproppar. De är tillverkade av polyuretan-skumplast vilket gör dem både mjuka och bekväma och samtidigt enkla att sätta in och ta ur tack vare lång expansionstid. Martin Lindén, Produktchef Personlig skyddsutrustning Norden på Procurator, berättar vidare  om vad som är så speciellt med hörselpropparna.


Varför har vi släppt en ny hörselpropp?

- Nu får vi en mer komplett serie hörselproppar med dels en hög- och dels en lågdämpande propp. Worksafe EcoDamp har en mindre uppdatering på materialet jämfört med tidigare men med samma höga jämna dämpning. Vår helt nya propp Worksafe ProDamp är lågdämpande, har tryckavlastande zoner och en unik utformning som ger en form av ”medhörning” genom att den absorberar buller. Kort sagt, gör det att du kan höra röster och varningssignaler även när du bär hörselskydd och det minskar olycksrisker i arbetet.


Varför ska man välja just våra hörselproppar?

- Först och främst ska du ju välja propp efter hur mycket buller det är på arbetsplatsen. Men jag väljer Worksafe propparna för att de är mjuka och behagliga att använda även en hel dag. Och de fungerar dessutom bra för den som har lite trängre hörselgångar. 

- Dessutom är de tillverkade i Sverige och tillverkarens produktionsanläggning är klimatanpassad och helt fri från koldioxidutsläpp. Som enda tillverkare i denna bransch är de också ISO 26000-verifierade som är en internationell standard för socialt ansvarstagande för en hållbar framtid. Och det är ett riktigt bra argument tycker jag.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Procurator förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Presskontakt

Magnus Karlsson

Presskontakt VD

Relaterat material

Relaterade nyheter