Gå direkt till innehåll
(Bilden är inte tagen i samband med Arbetsmiljöverkets granskning.)
(Bilden är inte tagen i samband med Arbetsmiljöverkets granskning.)

Nyhet -

Arbetsmiljöverket granskar 2000 arbetsplatser

Visst vill du hålla dig frisk ett helt arbetsliv? Det är en rättighet för alla. Därför genomför Arbetsmiljöverket en stor granskning för att uppmärksamma betydelsen av friska arbetsplatser.

När du är anställd ska du kunna jobba ett helt arbetsliv utan att du drabbas av onödiga olyckor i din arbetsmiljö eller av arbetsrelaterade sjukdomar. Din arbetsgivare ska arbeta förebyggande med olika åtgärder för att undvika detta.

Flera branscher granskas

Under oktober genomför Arbetsmiljöverket en stor kampanj för att lyfta vikten av förebyggande arbetsmiljöarbete. En frisk arbetsplats för alla oavsett om du är ung eller gammal är i fokus. Peter Burman på Arbetsmiljöverket säger:

- Arbetsgivarna ska bli bättre på att hitta riskerna för att kunna skydda arbetstagare i alla åldrar. Ingen ska behöva sluta sitt jobb i förtid för att det slarvas med det förebyggande arbetsmiljöarbetet.*

Inspektörer granskar nu 2000 arbetsplatser runtom hela Sverige inom ett antal olika branscher. Några av de branscher som är aktuella är hotell och restaurang, varulagring samt informations- och kommunikationsbranschen. 

Krav efter granskning

Vid inspektionen tittar man på risker som kan finnas och hur de åtgärdas på plats. Inspektörerna informerar även om arbetsmiljölagstiftning samt regler. Hittar de brister ställs det krav på att göra något åt dem. 

I det här läget likaväl som i förebyggande syfte hjälper vi på Procurator flera arbetsgivare för att arbetsplatsen ska vara frisk och säker. Vi erbjuder många möjligheter:

Varför granskning nu?

Arbetsmiljöverkets granskning är ett led i en satsning inom EU samt Norge och Island för en bättre arbetsmiljö och frisk arbetsplats. I takt med att Europas befolkning blir äldre behöver vi hålla oss friskare längre för att kunna försörja det ökande antalet pensionärer. 

Inspektionen av Arbetsmiljöverket pågår under två veckors tid i oktober 2017. Resultatet presenteras i samma vecka som en annan stor insats sker inom EU - den Europeiska arbetsmiljöveckan som startar vecka 43. 

Fakta

Stor granskning för att alla ska hålla ett helt arbetslivwww.av.se, 2017-10-03

Europeiska arbetsmiljöveckan, www.healthy-workplaces.eu

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.