Gå direkt till innehåll
Varma arbetshandskar - tre tips för varmare händer

Blogginlägg -

Varma arbetshandskar - tre tips för varmare händer

Händerna är känsliga mot kyla. Blir de nedkylda försämras kraften i dem och du får svårare med precisionsarbeten. Därför är det hett eftertraktat med bra arbetshandskar för kyliga miljöer. Vi ger dig tre snabba tips för varma och torra fingrar.

1) Välj arbetshandskar efter material. Logiskt tänker du. Ja, fast har du koll på vilket material du behöver i just din arbetsmiljö? Välj gärna yttermaterial av läder eller syntetiskt läder. Båda skyddar bra mot kyla och väta och läder tål dessutom extra tuffa tag. Lär dig mer om material i arbetshandskar

2) Låt innerfodret jobba åt dig. Naturmaterial som bomull eller ull värmer ju gott men kika på syntetfoder som exempelvis Thinsulate. Syntetfoder har ofta smarta funktioner och är inte fuktabsorberande som bomull vilket gör dem lämpliga i fuktiga miljöer. Fler exempel på syntetmaterial

3) Oavsett val av arbetshandske, tänk på att det inte är arbetshandskarna i sig som ger dig värme. Istället är det värmen du har själv som de bevarar. Förvara därför handskarna varmt och torrt när du inte använder dem. Är det bara en kort stund du tar av arbetshandskarna, vid paus eller när du ska köra, så sätt dig på handskarna så håller de kvar värmen.

Med de här tre tipsen kommer du långt. Kolla vårt sortiment för klokt val: varma arbetshandskar

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.