Gå direkt till innehåll
Vilka vinterhandskar klarar alla minusgrader?

Blogginlägg -

Vilka vinterhandskar klarar alla minusgrader?

Finns den ultimata vinterhandsken? Den som gör att du inte har ispinnar till fingrar? David, vår expert på handskar vet svaret och berättar hur du väljer vinterhandske.

- En av de första frågorna vi får om vinterhandskar är om någon klarar att hålla värmen i exempelvis 15 minusgrader. Tyvärr är det inte så lätt att besvara den frågan, berättar David. 

Individuella faktorer

Vinterhandskars förmåga att hålla dig varm hänger samman med om de utsätts för väta och fukt, om du rör på dig mycket och hur mycket du använder dina händer. 

Förutom det spelar det roll om du som person generellt har varma eller kalla händer. Allt det här är extra viktigt om du dessutom arbetar i kyliga miljöer.

- Därför börjar vi med att säga att vinterhandskar är ett högst individuellt val. Rör du på händerna mycket och kanske till och med är varm av naturen kan en måttligt tunn handske täcka dina behov. Rör du på händerna lite mindre som när du kör truck i ett kylrum till exempel kan en tjockare vinterhandske vara ett bättre val, säger David.

Ger dig inte värme

David fortsätter med att berätta att det finns en viss missuppfattning när det gäller värme och vinterhandskar.

- Vinterhandskar tillför inte automatiskt någon värme åt dina händer. Det de gör är att isolera dig mot kylan och bevara den värme du har i dina händer när du tar dem på dig. Därför ska du alltid tänka på att inte förvara din handskar i kall miljö.

Han rekommenderar att du istället hittar rutiner som att ta med vinterhandskarna in när du tar paus och lägga dem där det finns en behaglig temperatur eller sitta på dem när du kör och så vidare.

Skydd efter material

När det gäller motstånd mot väta ska du alltid kolla produktbeskrivningen av handsken. 

- Det finns vattentäta och vattenavvisande material. Skillnaden mellan dem hör du på orden och det är ditt behov och miljön som styr valet där. Det finns även vattentäta membran som ligger inne i materialet som håller handen torr. 

I vissa fall måste du även ha arbetshandskar som fungerar på pekskärmar. Då är vinterhandskar med material i conductive PU ett klokt val. På så vis riskerar du inte att bli av med värmen du har byggt upp inne i handsken när du tar av dig dem hela tiden för att använda din mobiltelefon till exempel.

Välj därför din vinterhandske med omsorg och skaffa dig en översyn av dem innan du bestämmer dig: Vinterhandskar

Ämnen

Taggar

Relaterat material

Relaterade nyheter

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com