Gå direkt till innehåll
Tre saker du inte visste om ditt papper

Blogginlägg -

Tre saker du inte visste om ditt papper

Dagligen använder de flesta av oss papper i olika former. På vårt jobb, i skolan och i hemmet används exempelvis torkpapper, hushållspapper och toalettpapper. Pappret är sällan något vi skänker en tanke.

Vi tycker att papper får för lite uppmärksamhet. Oftast vet vi inte mycket mer om det än att det är tillverkat av träd. Det är därför hög tid att ändra på det. 

TRE FAKTA OM DITT PAPPER

För att lära oss mer om papper besökte vi Katrin IQs pappersskola och fick reda på bland annat det här:

- Upp till 40% av ett träd kan användas till papper. 

Träd kan delas upp i bark, timmer, sågspån och träflis. Sågspån är ca 10% och träflis är cirka 30% av ett träd. Dessa delar blir bland annat papper.

- 4-7 gånger kan papprets fiber återanvändas. 

Trä består i huvudsak av något som kallas cellulosafiber. Den är så pass stark att den kan tjäna sitt syfte flera gånger, så att vi kan återvinna papper som returpapper. 

- 13 gånger så stor skillnad i hur snabbt papper kan suga upp vätska.

I jämförelse av absorptionsförmågan mellan två olika typer av papper kan skillnaden vara stor. Detta påverkas bland annat av hur mycket fibrer och luft det finns i pappret. 

Mellan två papper från Katrins sortiment var det ena pappret 13 gånger snabbare på att suga upp vätska. Ditt användningsområde styr vilket av just dessa två papper du behöver.  

Vill du veta mer? Följ med och lär dig: Katrin IQs pappersskola

Behöver du torkpapper? Besök: torkpapper från Katrin på www.procurator.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.