Följ Procurator

Topp tre tips för dina fötter och kängor

Blogginlägg   •   Nov 21, 2018 12:53 CET

Arbete utomhus i tuffa miljöer ställer stora krav på dina kängor. Men med de bästa skyddskängorna och enkel skötsel av dem kan du vara trygg.

Vi tipsar om de senaste och populäraste skyddskängorna och ger dig tre råd för hur du tar hand om dem på ett lätt sätt.

Topp tre val av skyddskängor

1.  Skyddskänga Uvex 2 - rejält robust satsning i läder från en tillverkare med bra koll på vad som krävs. Skydd, stabilitet, optimal passform och nästintill sömfri för bästa komfort och avlastning. Vann första plats i ett användartest av i Byggnadsarbetaren.

2. Skyddskänga 2Be 70679 – förmodligen marknadens lättaste höga skyddskänga. Dubbel boasnörning som gör att du kan justera kängan snabbt och lätt. Membran håller fötterna torra och ser till att foten får andas. Grym komfort!

3. Skyddskänga Monitor Polar Stealth - värmer gott tack vare foder av både lammull och Thinsulate. Lätt att ta av och på tack vare YKK-dragkedjor på vardera sida av kängan. 

Topp tre tips för skötsel av kängor

1. Torka alltid kängorna i rumstemperatur – aldrig i torkskåp, på element eller dylikt. Det kan göra att ytskiktet spricker.

2. Förläng livslängden – impregnera eller återfukta med passande produkt med jämna mellanrum. Extra viktigt om ytskiktet är av skinn.

3. Lyft ur inläggssulan eller lyft upp den en bit och låt den vila inuti kängan när du tar av dig för dagen. Då hinner sulan torka på insidan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.