Gå direkt till innehåll
Så mår alla bättre på jobbet

Blogginlägg -

Så mår alla bättre på jobbet

Vill du att din arbetsplats ska bli en bättre arbetsplats? Vi vet hur ni får en bra arbetsplats. 

När gemenskapen är god på jobbet och om arbetsmiljön är trygg och rustad för eventuella arbetsmiljörisker mår vi bra på jobbet. På så vis minimeras risken för sjukskrivningar och olyckor på jobbet. Vi vet hur du når dit.

1) Minimera riskerna - använd checklistor från Arbetsmiljöverket. Ok, listor låter kanske inte spännande men vi lovar att de här är det. Ta till exempel checklista för fysisk arbetsbelastning (ergonomi) inom exempelvis vården eller på byggarbetsplatsen. Eller vad sägs om checklista kring buller, checklista för arbetsmiljöundersökning på förskolor och checklista för arbetsmiljö på väg eller för kemiska arbetsmiljörisker? Besök Arbetsmiljöverkets sida med checklistor Räcker inte detta - hör av er till oss på Procurator för hjälp med riskanalyser. 

2) Utbilda er! Oavsett hur många kurser och utbildningar ni har bakom er är det aldrig fel att fortbilda sig. Det ger energi och nya insikter. Går ni dessutom ett gäng tillsammans får ni tid att umgås på ett annat sätt och gemensam tid för reflektion. Gå exempelvis vår kurs för hjärt- och lungräddning. Den behöver alla på alla arbetsplatser. Se alla våra utbildningar

3) Gör något tillsammans som inte är arbetsrelaterat. Tid tillsammans kring något annat än jobbet är mycket värt. Visst, after work är trevligt men ibland är det de små aktiviteterna som ger mest. Gör som vi - skaffa ett pingisbord för att spela pingis på lunchen. Eller varför inte träna tillsammans innan eller efter jobbtid, fasta dagar för gemensamma lunchpromenader eller gemensam lunch utanför jobbet. Oavsett vad ni väljer, undvik att prata jobb så får ni en välförtjänt paus.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Procurator förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Presskontakt

Magnus Karlsson

Presskontakt VD

Relaterade nyheter