Gå direkt till innehåll
Nu tändas tusen juleljus. Dags att byta batteri?

Blogginlägg -

Nu tändas tusen juleljus. Dags att byta batteri?

Låter vårt val av rubrik konstig? I våra ögon är den logisk. December är ju här och runtom i landet har den tid påbörjats då brandrisker ökar på arbetsplatser och i hemmet. Då gäller det att bland annat brandvarnaren funkar. Kanske är det dags att byta batteri?

December är den månad då det tänds långt fler levande ljus än vanligt på arbetsplatser och i hemmets vrå. Det lyser ju upp i vintermörkret och skapar en mysig stämning vilket vi gillar så klart. Men vi vill gärna påminna om att inte lämna levande ljus obevakade. Framförallt vill vi uppmuntra er alla till att testa brandvarnarna. För ni har väl sådana...?

Fyra brandskyddande tips:

  • Har ni ingen brandvarnare redan - skaffa en!
  • Testa brandvarnaren regelbundet. För att komma ihåg det, använd en kostnadsfri SMS-tjänst skapad av Nätverket Aktiv mot brand på: http://www.skyddadigmotbrand.se/ Smart tycker vi!
  • Se till att ha batterier till brandvarnare hemma. Ta rentav för vana att byta batteri innan 1:a advent.
  • I förebyggande syfte, om olyckan ändå skulle ske, ha brandsläckare och brandfilt hemma.

Kika gärna på Brandskyddsföreningen i Sverige för fler tips för att brandsäkra arbetsplatsen och hemmet.

På vår hemsida hittar du batterier, brandsläckare och brandfiltar för att brandsäkra arbetsplatsen: www.procurator.se

Till sist, från oss alla till er alla - vi önskar er en brandsäker månad.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.