Följ Procurator

Håll inte huvudet kallt

Blogginlägg   •   Sep 28, 2016 09:24 CEST

Befinner du dig i en krävande situation är uttrycket håll huvudet kallt oftast passande. Men det är inte lämpligt för det vi tänker på. Tvärtom pratar vi om att hålla huvudet varmt.

Är du en av dem som fryser om huvudet direkt när temperaturen sjunker? Vistas du ofta utomhus, kanske rentav i jobbet men har svårt för att hitta den perfekta mössan? Då ska du läsa råden från Linnea Bergdahl, produktutvecklare. 

Behöver jag verkligen råd för att välja en mössa?

- Ja, absolut. Väderlek och temperatur är såklart avgörande för ditt val, men det många missar är att välja modell efter hur mycket eller hur länge du vistas ute och vilken typ av aktivitet du har. 

Hur vet jag vilken modell jag behöver?

- När du bara är på språng eller kanske jobbar med transport, service och logistik funkar de klassiskt formade mössorna. De passar ofta lagom runt huvudets övre del. Till exempel trendiga Add seasonal cap eller en lite hippare beaniemodell som förslagsvis Hi Vis knitted cap som dessutom ger extra synlighet. 

- Men är du ute lite längre perioder och kanske jobbar som personal på fritidsgårdar och förskolor, eller känner att du behöver extra skydd över öronen ska du kolla efter modeller som går lite längre ner i nacken, alternativt över öronen. Kolla då Add Wear cap eller på Add fleece cap som förresten passar perfekt under en skyddshjälm.

Räcker en sådan mössa vid riktigt låga temperaturer, väta och vind?

- Det skulle kunna göra det, men det hänger som sagt samman med hur länge du vistas ute. Jag rekommenderar faktiskt att man kikar på en fodrad modell som täcker mer av huvudet. Gärna en som knäpps under hakan, med flärpar som Add Cap

- Det finns visserligen de som tycker det är svårt att höra och vara uppmärksam på ljud runtomkring i en sådan mössa. Men det har vi en lösning på. Tillsammans med banarbetare har vi utvecklat en modell med lufthål precis i höjd med öronen. Vi kallar modellen för Improved Hearing

Men, vad har min aktivitet att göra med mitt val av mössa?

- Har du mycket fysisk aktivitet i jobbet, till exempel gör mycket tunga lyft eller springer runt med förskolebarn utomhus blir du ju lätt svettig. Då är materialvalet viktigt och du ska välja mössa i ett material som kan transportera ut fukt. Annars riskerar svetten att kyla ner dig. Mössor av konstfiber som polyesterfleece eller annat syntetmaterial som akryl är smarta materialval som du ska kika efter här. För extra kalla dagar har vi mössor som fodrats med fleece eller pilefoder.

Kolla alla modeller vi erbjuder: mössor

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.