Gå direkt till innehåll
Procurator och Supplies Direct introducerar - nya generationens städrobot

Pressmeddelande -

Procurator och Supplies Direct introducerar - nya generationens städrobot

Procurator och Supplies Direct utvidgar sitt sortiment av autonoma städmaskiner och lanserar det bredaste utbudet av helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner på den svenska marknaden - ECOBOT från Gaussian Robotics. Städmaskiner som är vår tids mest avancerade och som till och med kan ta hissen själva.

Gaussian Robotics har sedan starten 2013 blivit riktmärket för autonom navigations- och robotindustri med städrobotarna ECOBOT. Robotarna kan med sitt unika driftsystem skapa egna kartor och planera optimal städrutt automatiskt vilket sparar mycket tid. 

Tack vare en smartare och mer dynamisk SLAM (Simultaneous Localisation And Mapping) upplever roboten omgivningen med betydligt högre precision än mer traditionella robotar och kan säkrare upptäcka och undvika även nya hinder i komplexa miljöer.

Förenklar arbetet

Den unika teknologin i roboten gör det möjligt för en operatör att använda den med minsta möjliga utbildning. Driftsättning tar mindre än en timme på en 3000 kvm stor yta. 

Som en pålitlig medarbetare har ECOBOT alla funktioner som förväntas av en helt autonom robot. Batteriladdning, tömning och spolning av tankar samt vattenpåfyllning på en kombiskurmaskin kan göras automatiskt. Maskinen kan även ta hissen själv mellan olika våningar. 

Lokalvårdare får därmed mer tid att utföra komplexa och viktiga hygienuppgifter i stället för enformiga, slitsamma uppgifter över stora golvytor.

- Vi känner en enorm trygghet med Gaussian som leverantör, säger Martin Månsson, ansvarig för satsningen. 

- De visar en kunskaps- och tekniknivå vi inte stött på tidigare. Det breda urval av helt autonoma maskiner vi nu kan erbjuda passar sjukhus, skolor, idrottshallar, köpcentrum, kontor, butiker, parkeringsgarage, industrier, lager och logistikcenter.

Martin slår samtidigt ett slag för kommuner och regioner: 

- Ett rengöringsresultat som främjar inomhusmiljö och hälsa samt minskad förbrukning av vatten och rengöringsmedel med 70% stämmer bra med deras önskelista, konstaterar Martin.

- En ökad avverkningsgrad som ger kraftiga besparingar kombinerad med förbättrad städkvalitet borde intressera de flesta, avslutar Magnus Björnström, Managing Director, Procurator.

Roadshow i oktober

I oktober blir det Roadshow runt landet. Då kan ECOBOT upplevas live. Kontakta oss om du vill veta mer:

peter.lethin@suppliesdirect.se 040-18 74 63

johnny.ranasen@procurator.com 072-080 10 38

Fakta

Gaussian har ett forsknings- och utvecklingsteam i Singapore och Shanghai med 250 ingenjörer/tekniker. Två fabriker med över 1000 anställda tillverkar uteslutande robotar för lokalvård, service och säkerhetspatrullering.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Procurator och Supplies direct förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor. I koncernen ingår Procuratorbutiker på 15 orter, samt fem städbutiker och kompetenscenter under namnet Supplies Direct.

Relaterat innehåll

Vi förenklar din arbetsdag med produkter, kunskap och innovativa lösningar.

Procurator förser kunder i Sverige med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar och restaurangartiklar genom ett brett sortiment av produkter från ledande varumärken. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. OptiGroup är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice, Packaging och Paper & Business Supplies. Bolagen inom OptiGroup specialiserar sig på att förse sina kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,6 miljard EUR under 2018 och 2 200 anställda, ger support till över 110 000 kunder i 19 europeiska länder. Besök www.optigroup.com