Gå direkt till innehåll
Order packas på huvudlagret i Jönköping
Order packas på huvudlagret i Jönköping

Nyhet -

Procurators hållbarhetsarbete ger resultat

Vi har sagt det förut och vi säger det igen..

Vi har ett stort ansvar att påverka våra kunders köpbeteende och uppmuntra dem att göra hållbara val!

Tillsammans med våra kunder har vi arbetat med våra beställningsrutiner kopplat till leveransvillkor, packning samt val av emballage. Resultatet av detta arbete är att vi lyckats optimera och minska antalet transporter men med bibehållen service och leveransprecision.

Den stora vinsten är ett minskat CO2e-utsläpp, ett minskat slitage på vägarna och en minskad förbrukning av lastpallar och emballage vilket gynnar våra kunder och planeten.

Under 2022 såg vi en minskning med 17 % i antal sändningar jämfört med föregående år. Ett fint resultat som visar att vi är på rätt väg. Detta är ett arbete som vi gör tillsammans och vi är otroligt tacksamma för våra kunders vilja att göra denna resa med oss, en resa som bara har börjat!

Vi ses där ute på vägarna, om än lite mer sällan!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Jonas Larsson

Jonas Larsson

Quality & Environmental Manager

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.