Gå direkt till innehåll
Konsolidera mera!

Blogginlägg -

Konsolidera mera!

Vi tar ansvar för vårt klimatavtryck. Det måste vi göra!


Att minska antalet leveranser är otroligt viktigt ur miljösynpunkt och en stor del i Procurators hållbarhetsarbete. Ska fyra separata order lagda på samma dag, innebära fyra separata transporter? Självklart inte. I kombination med att aktivt arbeta med konsumtionsmönster tar vi tillfället i akt att lära våra kunder mer om konsolidering och att få sampackade order.

Vi har ett ansvar att sätta standarden i branschen och vill hjälpa våra kunder att göra gröna val. När våra kunder beställer mycket, eller flera orders på samma dag, betyder det endast en sändning. I praktiken leder konsolidering till att lastutrymmen kan optimeras och därmed en stor minskning i antal transporter. Det medför även en minskad förbrukning av lastpallar och emballage.

Sammantaget bidrar konsolidering till att minska våra CO2e-utsläpp och därmed vårt klimatavtryck. Detta beslut går i linje med FN:s globala hållbarhetsmål nummer 12 och 13 och hur vi som bolag kan hjälpa till att minska klimatförändringarna.

Självklart sker inte detta på bekostnad av våra kunder och vi upplever ett stort stöd kopplat till vårt hållbarhetsarbete. Nu kan våra kunder med gott och grönt samvete handla från Procurator.


Tillsammans bidrar vi till en smart och hållbar konsumtion!

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.