Gå direkt till innehåll
Miljövänlig tvättservice
Miljövänlig tvättservice

Blogginlägg -

Tvätta för miljön!

Vi tar ansvar för vårt klimatavtryck!

Vi arbetar målmedvetet med miljö- och kvalitetsfrågor kopplat till FN:s globala hållbarhetsmål och söker aktivt efter möjligheter att främja detta arbete. Genom våra tvättjänster kan vi erbjuda kunden ett hållbart företagande och syftar då på helheten. Den cirkulära affären.

Tvättjänsterna som Procurator erbjuder är miljö- och kvalitetscertifierade och på tvätterierna används endast miljövänliga kemikalier. Dessutom finns möjlighet till lagning av arbetskläder, vilket tillsammans med tvättjänsterna bidrar till en ökad livslängd hos kläderna och att onödig konsumtion kan undvikas.

På tvätterierna finns även utrustning för att läsa av maskinernas förbrukning av vatten och el. Med hjälp av denna statistik kan vi minimera energiförbrukningen och på så sätt optimera tvättandet ur miljösynpunkt. Vi kommer även att delge våra kunder statistik på deras klimatpåverkan kopplat till råvara, transport, vattenförbrukning etc. för att öka medvetenheten och bidra till mer hållbara köpmönster.

När kläderna tillslut är uttjänta vill vi såklart se till att de återvinns på rätt sätt och har därför ett samarbete med Sysav. Vissa kläder kan lämnas in hos närmaste Procuratorbutik för att sedan skickas till Sysav Siptex-anläggning. Där sorteras kläderna för att sedan återvinnas och bli till nya textiler, som sedermera kan användas i tillverkning av nya kläder.

Visst är vi fortfarande en grossist och visst vill vi sälja våra arbetskläder, men det är viktigt för oss att ta ansvar för vår klimatpåverkan. Tvätt och återvinning är tjänster som vi vill erbjuda för att skapa ett mervärde hos våra kunder, samtidigt som vi ökar medvetenheten om miljöpåverkan och möjliggör en cirkulär affär.

Att bidra till en hållbar konsumtion, minimera energiförbrukning och utsläpp samt återvinna material går helt i linje med FN:s globala hållbarhetsmål nummer 12 och 13, vilket är en vinst i sig. Denna typ av cirkulära affärsmodell är till stor nytta för miljön och en nyckel i Procurators hållbarhetsarbete!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.